Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης απαντά στην απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ

Η «μάχη» ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου όταν σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης, έκανε λόγο για κακοδιαχείριση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα (ΔΕΥΑΒΑ).

Δύο ημέρες μετά, στις 25 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ Ευτύχης Μαυρογένης, σε ανακοίνωσή του χαρακτήριζε ως παραπλανητική την ανακοίνωση του κ. Ντουντουλάκη, κάνοντας λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Σήμερα, ο κ. Ντουντουλάκης απαντά στον κ. Μαυρογένη σε προσωπικό επίπεδο αναφέροντας τα εξής:

«Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ, κύριος Μαυρογένης Ευτύχης, δικαιολογημένα μπορεί να αναφέρει πως εξέδωσα μία παραπλανητική ανακοίνωση, ότι κάνω στείρα αντιπολίτευση ή ότι γενικότερα δε γνωρίζω τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΒΑ…………….

Κύριε Μαυρογένη, 

Υπηρετώ την αυτοδιοίκηση εδώ και είκοσι χρόνια και παράλληλα ασχολούμαι με τα κοινά γενικότερα εδώ και τριάντα χρόνια. 
Η αυτοδιοίκηση, δυστυχώς για εσάς, δεν έχει ουδεμία σχέση με τη δικηγορία που εσείς γνωρίζετε αλλά ούτε και με το επιχειρείν που εγώ ασκώ.
Ασφαλώς, λόγω της έλλειψης γνώσης που έχετε εξ’ αιτίας του μικρού χρονικού διαστήματος που ασχολείστε με τα αυτοδιοικητικά, δε γνωρίζετε τι εστί παράταξη στην οποία επικεφαλής είναι ο κύριος Ντουντουλάκης Μανώλης. Ούτε πιστεύω αλλά ούτε και υποστηρίζω όλα αυτά για τα οποία με κατηγορείτε, καθώς δε με αντιπροσωπεύουν. 
Οι προτάσεις μας στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη στήριξη των συμφερόντων του δημότη. Ο οποιοσδήποτε έχει διαφορετική γνώμη και αντιτίθεται στο στόχο αυτό, δεν έχει θέση στην παράταξή μας.  Τις διακρίσεις, καθώς και τις εξυπηρετήσεις τις αφήνουμε για τη δική σας παράταξη. 
Εμείς είμαστε ξεκάθαροι στα πιστεύω μας και δε μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, όποιο και αν είναι αυτό, εν αντιθέσει με εσάς. 

Κύριε Μαυρογένη, 

Ο κύριος δήμαρχος σας τίμησε με την ενέργειά του να σας αναθέσει τα καθήκοντα του προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ. Πριν δεχτείτε τη συγκεκριμένη θέση, ασφαλώς γνωρίζατε τι σημαίνει ΔΕΥΑΒΑ καθώς και όλα τα προβλήματα που θα καλούσασταν να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε. 
Εάν δε σας είχε δοθεί πλήρης ενημέρωση για τα προβλήματα της ΔΕΥΑΒΑ, σημαίνει πως η Δημοτική Αρχή σας εξαπάτησε. Στην περίπτωση αυτή, καλέστε το δήμαρχο να σας ενημερώσει σωστά και να λύσετε μαζί τα προβλήματα που υπάρχουν. Διαφορετικά, το έργο το οποίο θα θέλατε να επιτελέσετε δε θα έχει αποτέλεσμα.  

Κύριοι, 

Ο Δημότης πρέπει να γνωρίζει πώς διαχειρίζεστε την επιχείρηση και πού πηγαίνουν τα χρήματά του. 

Δώστε απαντήσεις για τα εξής:

1) Για ποιο λόγο δεν τηρείται λογιστική αποθήκη;
2) Για ποιο λόγο, αντί να διεξάγονται διαγωνισμοί για τα έργα, εσείς προτιμάτε να προβαίνετε σε κατατμήσεις και να τα υλοποιείτε με απευθείας αναθέσεις;
3) Τι κάνουν οι υδρονομείς και με ποιο τρόπο λειτουργούν; Πείτε τους ότι προσλάβατε τους επόπτες προκειμένου να ελέγχουν τους υδρονομείς οι οποίοι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους………………
4) Δημιουργήστε χώρο για να στεγάσετε την επιχείρηση. Υπάρχουν ακίνητα τα οποία ανήκουν στο Δήμο και μπορούν να αξιοποιηθούν και να στεγαστούν και άλλες υπηρεσίες  του Δήμου. 

Σας υπενθυμίζω πως δεν έχουμε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και πρέπει να σταματήσουμε να πραγματοποιούμε τα συμβούλια στο διάδρομο του δημαρχείου και επιπρόσθετα να δημιουργήσουμε οποιονδήποτε άλλο χώρο έχει ανάγκη η δημοτική αρχή. Είναι ανάγκη. Οφείλετε να προχωρήσετε άμεσα στο έργο αυτό. Το κόστος του κτίσματος θα αποσβεστεί από τα ενοίκια που καταβάλουμε, καθώς επίσης και από το κέρδος που θα προκύψει εάν τηρηθεί λογιστική αποθήκη και από τα συνεργεία.  

Σχετικά με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έχετε αποτύχει διότι δεν καταφέρατε να μεταφέρετε τις καταναλώσεις σε πάροχο, προκειμένου να δημιουργηθεί κέρδος της τάξεως του 20% – 30%. 

Για όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε, θα πρέπει να λογοδοτήσετε εσείς στο δημότη και να του αναφέρετε πόσα χρήματα χάνονται. Εμείς θεωρούμε πως το ποσό αυτό θα μπορούσε να ανέρχεται και σε 1.000.000 ευρώ. 

Όσον αφορά το θέμα των δημοτών που παραβίασαν τα υδρόμετρα, δυστυχώς δε γνώριζα πως δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσω τα ονοματεπώνυμά τους λόγω προσωπικών δεδομένων και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. 

Θέλω να γνωστοποιήσω στους δημότες πως στην εισήγηση του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΒΑ έγινε σαφής αναφορά των παραβατών με τα ονοματεπώνυμά τους.  Από όλα τα υπόλοιπα, τα οποία ανέφερα στο προηγούμενο δημοσίευμά μου, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, δεν παίρνω απολύτως τίποτα πίσω. Επιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω και δημόσια πως τα παραβιασμένα υδρόμετρα των καταναλωτών θα πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο και να βρίσκονται στη διάθεσή οποιασδήποτε αρχής για τυχόν έλεγχο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κύριοι, 

Ισχυρίζεστε πως εφαρμόζετε τον κανονισμό. 

Ψεύδεστε.  

Από το συνολικό ποσό του προστίμου που επιβλήθηκε, το πραγματικό πρόστιμο  ανέρχεται σε 17.294,80 ευρώ, ενώ το ποσό των 15.225,58 ευρώ αφορά αξία της καταναλισκόμενης ποσότητας νερού. Εάν χρειαστεί, λοιπόν, θα μας πουν οι ειδικοί την ακριβή ποσότητα κατανάλωσης, καθώς και την αξία που της αντιστοιχεί. 

Θα ήθελα να τονίσω πως υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων μας. 

Τώρα ήρθε η σειρά σας να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημότες για τα σφάλματά σας.

Το ένα και μοναδικό γεγονός, για το οποίο μπορείτε να μας κατηγορήσετε, είναι το ότι δεν παρέχουμε άμεση ενημέρωση στους δημότες αναφορικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στη ΔΕΥΑΒΑ. Η αλήθεια είναι πως στο επικοινωνιακό κομμάτι δεν έχουμε καλή βαθμολογία, εν αντιθέσει με εσάς που έχετε και  προσπαθείτε μέσω αυτού να καλύψετε τις αστοχίες σας.

Κύριοι, 

Όλοι θα λογοδοτήσουμε στο τέλος. 

Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ντουντουλάκης Εμμανουήλ»
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook