Η πολύ αξιόλογη ψηφιακή έκθεση εγκαινιάστηκε την Κυριακή, θα λειτουργεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου με παράλληλες σημαντικές εκδηλώσεις

Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην μακραίωνη ιστορία των Χανίων, έχουν την ευκαιρία να κάνουν όλοι όσοι επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφιών που διοργανώνει το 2ο Γυμνάσιο Χανίων στον χώρο του Ιστιοπλοικού Ομίλου Χανίων στο Νεώριο του Μόρο στο ενετικό λιμάνι.

Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που δεν αποτελεί μια απλή έκθεση φωτογραφιών από παλαιότερες εποχές.

Και αυτό γιατί οι φωτογραφίες που εκτίθενται «ζωντανεύουν» μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς σε κάθε μια φωτογραφία υπάρχει QR code μέσω του οποίου ο επισκέπτης βλέπει στο κινητό του ένα μικρό βίντεο των μαθητών το οποίο σχετίζεται με την φωτογραφία.

Δείτε εδώ όλα τα βίντεο που συνοδεύουν τις φωτογραφίες της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) με σύντομη παρουσίαση από τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Χανίων Αντώνη Αθανασάκη και τον καθηγητή Τεχνολογίας του σχολείου Χρήστο Ραχιώτη, ενώ ακολούθησε ομιλία από την επίτιμη Γενική Δ/ντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, με θέμα «Η πόλη των Χανίων από την αρχαιότητα μέχρι τα Χριστιανικά χρόνια».

Επιπλέον στο πλαίσιο της έκθεσης, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου και στο ΚΑΜ θα γίνει ομιλία – παρουσίαση από τον επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων Μιχάλη Ανδριανάκη με θέμα «Τα Χανιά στους βυζαντινούς χρόνους και στην βενετοκρατία».

Τέλος, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Κολοβός θα κάνει παρουσίαση με θέμα «Τα Χανιά των «Άλλων»: Μνημεία της οθωμανικής περιόδου».

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των πολιτιστικών – επιμορφωτικών δράσεων του 2ου Γυμνασίου Χανίων, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 18:00 στον χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: “Μπορεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυνάσιο να γίνει ελκυστική για τους μαθητές;” Συντονιστής θα είναι ο διδάκτωρ του Παν/μίου του Cambridge στη διδακτική των αρχαίων, Παναγιώτης Σεράνης.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο, θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Οταν νοσούνε τα παιδιά, όπλα η φύση έχει πολλά” της Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου, συγγραφέα και καθηγήτριας Ιταλικών του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook