Συνεχίζεται ο συμβολικός αποκλεισμός του Δασαρχείου Χανίων – Γ. Βερυκάκης: Ο κτηνοτροφικός σύλλογος δεν είναι κομματικοποιημένος

Σε αναμονή του καθορισμού της ημερομηνίας για την συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των αγροτών από τις τέσσερεις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι των Χανίων οι οποίοι πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων Γιάννης Βερυκάκης,, σήμερα αναμένονται τα ονόματα από κάθε νομό, εκείνων που θα συμμετέχουν στην επιτροπή, η οποία θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όταν καθοριστεί και το ραντεβού με τον κ. Σπήλιο Λιβανό, θα αποχωρήσουν από το Δασαρχείο.

Πάντως τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι θα είναι οι δασικοί χάρτες, η άμεση πληρωμή των χρημάτων που κόπηκαν από τις επιδοτήσεις και η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών.

Σε ότι αφορά στο τι αναμένουν να προκύψει ο κ. Βερυκάκης είπε :»Εμείς είμαστε σε θετική σκέψη. Αφού δέχτηκε να κάτσουμε με τους τεχνοκράτες να λύσουμε το μπλοκαρισμένο σύστημα, θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί και άλλη συνάντηση».

Στο μεταξύ σε ότι αφορά και στο θέμα που προέκυψε με έναν Χανιώτη ο οποίος στην κινητοποίηση στην Αθήνα, συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου αρνήθηκε να του δώσει χαρτί για δωρεάν εισιτήριο λόγω της κομματικής του τοποθέτησης, ο κ. Βερυκάκης τονίζει ότι «ο κτηνοτροφικός σύλλογος δεν είναι κομματικοποιημένος»

Όπως αναφέρει ο άνθρωπος αυτός «πήρε εισητήριο και βγήκε στην Αθήνα. Όμως ο πρώην πρόεδρος τον έστειλε να εκπροσωπήσει τον σύλλογο στην κινητοποίηση ως κόμμα. Γιατί δεν έστειλε ένα μέλος του συμβουλίου, που είναι τρία μέλη στο συμβούλιο, αλλά έστειλε έναν άνθρωπο που δεν ανήκει στην κτηνοτροφία (δεν είναι μέλος του συλλογου); Η κινητοποίηση ήταν μόνο για την κτηνοτροφία, είμασταν καθαροί κτηνοτρόφοι.

Παρόλα αυτά η λασπολογία, καμιά φορά  πετρώνει τον σουβατζή».

Σε ότι αφορά στις επόμενες κινήσεις του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων ο πρόεδρος του συλλόγου επεσήμανε πως όταν λυθούν τα άμεσα προβλήματα, ο σύλλογος θα πάρει πολλές και σημαντικές αποφάσεις καθώς έχει νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για πολύ δουλειά προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα του κλάδου.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook