Ιδανικός προορισμός για διακοπές με την οικογένεια- Η ξενοδοχειακή άφιξη που ανεβάζει τον πήχη

Ένα ελληνικό νησί – έκπληξη συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Conde Nast Traveller με τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2022. Πρόκειται για ένα νησί του Βορείου Αιγαίου, που σύμφωνα με το άρθρο του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού, αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την οικογένειά τους.

Με το 2022 να αποτελεί πραγματικά μια ευκαιρία για τους λάτρεις του ταξιδιού να επανασυνδεθούν με τους αγαπημένους τους προορισμούς με έναν βαθύτερο και πιο αυθεντικό τρόπο, και τα ταξίδια να επιστρέφουν, πια, σχεδόν σταθερά στη ζωή μας, το Conde Nast Traveller, ή διαφορετικά η «βίβλος» του ταξιδιού, δημοσίευσε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για το 2022, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρει και ένα ελληνικό νησί- έκπληξη, ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές.

Η λίστα του Conde Nast Traveller αποτελείται από προορισμούς με διαφορετικό χαρακτήρα και γεωγραφία, από τη βορειοανατολική Αυστραλία μέχρι τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη. Δημοφιλείς προορισμοί όπως το Εδιμβούργο και η Ταϊλάνδη βρίσκονται σταθερά στους καλύτερους προορισμούς για το 2022, ενώ άλλοι πιο ψαγμένοι, όπως το Τζέρσεϊ και η Νέα Ορλεάνη, ρίχνουν φως στις δικές τους ανείπωτες ιστορίες.

Μεγάλες παγκόσμιες εκδηλώσεις, όπως οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου και οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες του Μπέρμιγχαμ, σίγουρα αποτελούν αφορμή για την οργάνωση ενός ταξιδιού, αλλά υπάρχουν και πιο ήσυχα μέρη που ο κόσμος πρέπει να γνωρίσει -από οικογενειακά αγροκτήματα που γεμίζουν πραγματικά καλοφαγάδες, μέχρι φεστιβάλ αφιερωμένα στις θεραπευτικές ιδιότητες της γης.

Σε απόσταση μόλις ενάμιση χιλιομέτρου από τις τουρκικές ακτές, η Σάμος είναι γνωστή ως το καλύτερο ελληνικό νησί που πολλοί δεν έχουν ακούσει ποτέ, αναφέρει το δημοσίευμα. Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσά του, το Βαθύ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψαροχώρια του νησιού, όπου οι ρυθμοί είναι πιο νωχελικοί και ράθυμοι, ενώ η έντονη είναι και η ξενοδοχειακή δραστηριότητα στο νησί του Πυθαγόρα, καθώς σύμφωνα με το Conde Nast Traveller μέσα στο 2022 αναμένεται να ανέβει επίπεδο με την άφιξη της boho-luxe αλυσίδας ξενοδοχείων Casa Cook να αναμένεται στη Σάμο τον Μάιο.

Φωτο από newsbeast.gr

Με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά κτίρια που βρίσκονται στα σαμιακά χωριά, η (ομολογουμένως λιγότερο φιλική προς την οικογένεια) ιδιοκτησία για ενήλικες θα έχει ως κέντρο της μία «πλατεία» σχεδιασμένη ώστε να μοιάζει με κεντρική πλατεία χωριού, με πολλές πισίνες που θα αποτελούν το επίκεντρο της κάθε μικρής «γειτονιάς».

Ωστόσο, οι παραλίες της Σάμου αποτελούν και τις πραγματικές σειρήνες του νησιού, αναφέρει το Conde Nast Traveler. Από τη μικρή αλλά παραδεισένια ακτή με βότσαλα στο χωριουδάκι Ποσειδώνιο, μέχρι τις εντυπωσιακά δραματικές όψεις και τους καταρράκτες στο Ποτάμι, που «ντύνονται» με μια υγρή κεχριμπαρένια λάμψη από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, όλες κερδίζουν και με το παραπάνω τον επισκέπτη.

Φωτο από newsbeast.gr

Στην ενδοχώρα του νησιού ξεχωρίζουν οι δίδυμες κορυφές Άμπελος και Κέρκη, αλλά και γραφικοί ορεινοί προορισμοί, όπως ο Παγώνδας, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της γραφικότητας και του παραδοσιακού στοιχείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook