Αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Κρήτης με την οικογένειά του – Αναφερόμενος στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έκανε λόγο “δολοφονία που αποσιωπάται”- Μίλησε για έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού

“Η Κρήτη είναι νησί των αγώνων. Ο παππούς μου ήταν στενός συνεργάτης του Ελ. Βενιζέλου. Τα παιδιά μου ζουν μόνιμα στην Κρήτη. Η Κρήτη είναι για μένα πηγή έμπνευσης γιατί έχει έναν αξιακό κόσμο. Οι Κρητικοί έχουν μια δημοκρατική παράδοση, με τους αγώνες τους που πάντοτε μας εμπνέοουν”, ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου, από τα Χανιά όπου βρέθηκε απόψε στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί με φόντο την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε στο καφέ Κήπος, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι “Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε παλικαρίσια και για την παράταξη και με την ασθένειά της. Πρέπει να κρατήσοουμε αυτή την παρακαταθήκη”. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της ομιλίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

“Δολοφονία που αποσιωπάται” η υπόθεση του Σ. Βαλυράκη

Επιπλέον, αναφερόμενος στην απώλεια του Σήφη Βαλυράκη έκανε λόγο για “δολοφονία που αποσιωπάται” καλώντας την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να διαλευκάνουν τη δολοφονία. 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι: “Από την Κρήτη εμπνεύστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν πραγματοποιούσε συμμαχίες. Η παράταξή μας άλλαξε τη μεσογειακή προοπτική στην Ευρώπη” και προχώρησε σε κριτική τόσο της διακυβέρνησης της ΝΔ όσο και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον λαό να δώσει δύναμη στη δημοκρατική παράταξη που όπως είπε “πρέπει να γίνει καταλύτης αλλαγής”.

Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου ενώ έρχονται 90 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ζητήματα και έργα ανάπτυξης της Κρήτης όπως αυτό του ΒΟΑΚ: “Στην Κρήτη είναι ορατή η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιου. Ο ΒΟΑΚ γίνεται χωρίς χρονοδιάγραμμα. Όταν έρχονται 90 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο έργο. Η Κρήτη θα μπορούσε να κάνει άλματα”.

Στο τέλος της ομιλίας του έκανε αναφορά και στον αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη, τονίζοντας ότι “τον θυμόμαστε με αγάπη και αγωνιστικότητα”.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία

Νωρίτερα ένας θερμός φίλος του κόμματος, τον χαιρέτησε κρατώντας μια φωτογραφία του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Το απόγευμα της Τρίτης, στις 19:30,  ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία από το ξενοδοχείο «Atlantis».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook