Υπεγράφη πρόσφατα από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και τον ανάδοχο μελετητή η συμπληρωματική σύμβαση, που αφορά στην ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης, με τίτλο: «Μελέτη Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδίου Παρηγοριάς». 

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Αντιδημάρχου της Υπηρεσίας Δόμησης, Νίκου Χαζιράκη, και της Αντιδημάρχου, αρμόδιας για τα ζητήματα της Ν. Κυδωνίας, Ελένης Ζερβουδάκη.

Πρόκειται για την επανέγκριση της πολεοδομικής μελέτης της Παρηγοριάς, της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον την εκπόνηση των ακόλουθων συμπληρωματικών μελετών:

• της γεωλογικής μελέτης καταλληλόλητας, οριοθέτησης και διευθέτησης του ποταμού Κλαδισού και 
• της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

Επισημαίνεται ότι με την παράδοση και έγκριση των μελετών, που προβλέπονται στη  σύμβαση για την τροποποίηση  του σχεδίου πόλης, θα δύναται να προχωρήσει η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης, που θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των ακινήτων της περιοχής να οικοδομήσουν τα ακίνητά τους, να δημιουργηθούν κοινωφελείς (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.α.) και κοινόχρηστοι χώροι (πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια, κ.α.) και γενικότερα να αναπτυχθεί η περιοχή. Είναι  δε σημαντικό ότι τουλάχιστον τα μισά οικοδομικά τετράγωνα, που δεν επηρεάζονται, θα κυρωθούν μεμονωμένα, χωρίς την αναμονή των ως άνω μελετών.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook