Το… κουκούλωμα με το χώμα του δήμου Χανίων απλώς “κουκούλωσε” το πρόβλημα για λίγες ημέρες

Μαρτύριο δίχως τέλος αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι στο Χωρδάκι Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Για μια ακόμα φορά ο χώρος του παλιού λατομείο ξαναπήρε φωτιά, ή για να είμαστε πιο σωστοί, η φωτιά που είχε ξεσπάσει στον χώρο από τις 22 Οκτωβρίου δεν έσβησε ποτέ.

Η φωτιά που σιγόκαιε, αναζωπυρώθηκε απόψε με αποτέλεσμα το χωριό να έχει ήδη γεμίσει καπνό ενώ όπως ενημέρωσαν το Flashnews.gr επικρατεί αφόρητη δυσοσμία στην περιοχή.

Το ζήτημα είναι γνωστό, καθώς παρα την επέμβαση αρχικά της πυροσβεστικής υπηρεσίας, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ βαθύτερο και δεν επρόκειτο απλώς για μια εστία φωτιά.

Θυμίζουμε ότι κάτοικοι έχουν καταγγείλει τον Δήμο Χανίων και τη ΔΕΔΙΣΑ, ότι είχε απορρίψει εκεί απόβλητα, ανακατεμένα με κλαδιά τα οποία βρίσκονται κάτω από μπάζα, με αποτέλεσμα η κατάσβεση της φωτιάς να είναι αδύνατη, δημιουργώντας παράλληλα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Το χωριό ταλαιπωρήθηκε πολλές μέρες από τον καπνό, τη δυσοσμία και τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που είχαν δημιουργηθεί από τη φωτιά που σιγοκαίει εδώ και μέρες. Ο δήμος Χανίων μετά από ημέρες διαμαρτυριών των κατοίκων, είχε ρίξει χώμα πάνω από την περιοχή για να καλύψει τις εσωτερικές εστίες που σιγόκαιαν. Όπως φαίνεται όμως, το… κουκούλωμα με το χώμα του δήμου Χανίων απλώς “κουκούλωσε” το πρόβλημα για λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook