Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία των ακαδημαϊκών τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς ο προϋπολογισμός του ιδρύματος είναι μειωμένος κατά 50% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης που δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδης Στεφάνου, ένα επιπλέον πρόβλημα το οποίο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο ίδρυμα, αφορά στο ότι \”το υπουργείο παιδείας καθυστερεί την αποδοχή του νέου προϋπολογισμού, περιμένοντας να γίνει η έναρξη της λειτουργίας των συμβουλίων σύμφωνα με το νέο νόμο.\”

Αυτό όπως τονίζει ο κ. Στεφάνου δεν θα γίνει νωρίτερα από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να μην είναι επιμερισμένες οι δαπάνες στους διάφορους κωδικούς, άρα υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει πως θα προκύψουν προβλήματα προγραμματισμού σε διάφορα θέματα, ενώ τα ακαδημαϊκά τμήματα δεν θα ξέρουν τι μπορούν να ξοδέψουν.

Το όλο γεγονός καθιστά σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης δύσκολη και προβληματική την λειτουργία των τμημάτων.

Αναφορικά με τις συνέπειες της μείωσης κατά 50% του προϋπολογισμού του ιδρύματος ο κ. Στεφάνου επισημαίνει ότι \”προκειμένου να ανταπεξέλθουμε προσπαθήσαμε να συντάξουμε ένα προϋπολογισμό επιμερίζοντας με τέτοιο τρόπο τις δαπάνες για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ σε ότι αφορά την ερευνητική διαδικασία ο τακτικός προϋπολογισμός πλέον δεν προβλέπει πολλά χρήματα. Έγιναν περικοπές όπου ήταν πιο εύκολο και πιο ανώδυνο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook