«Έρχεται η στιγμή που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια, φοβάμαι ένα νέο lockdown» προϊδεάζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Αίσθηση προκαλεί η προσέγγιση, των τελευταίων αρνητικών επιδημιολογικών δεδομένων, τόσο στην Αχαΐα όσο όμως και στην υπόλοιπη χώρα, που κάνει στο pelop.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Άννα Μαστοράκου.

Εκφράζει έντονη ανησυχία για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, με την επισήμανση πως ακόμα είμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Αν και αναγνωρίζει ότι η κούραση των πολιτών έχει οδηγήσει στη χαλαρότητα της εφαρμογής των μέτρων, επισημαίνει εντούτοις, πως «δεν έχουν πάρει ακόμα στα σοβαρά τον κορονοϊό», κάτι που είναι άμεσα συναρτώμενο με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, παρότι η αλήθεια είναι πως οι ανεμβολίαστοι δεν προστατεύονται τελικά από τους εμβολιασμένους όπως νόμιζαν, ενώ την ίδια ώρα οι άνω των 60 – 65 ετών παραμένουν εκτός τείχους ανοσίας.

«Έρχεται η στιγμή που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια» προϊδεάζει.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Άννα Μαστοράκου, όμως, εκπλήσσει και με την απάντησή της στο ερώτημα της «Π», αν η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει πάλι σε γενικό κλείσιμο της κοινωνίας, της αγοράς και των σχολείων (με lockdown και καραντίνα) μπορεί να έχει εφαρμογή.

«Οικονομικά είναι σωστή. Εάν φτάσουμε στο κόκκινο στα νοσοκομεία, πράγμα πολύ πιθανό αφού ήδη το ποσοστό νοσηλειών covid σε κλινικές κορονοϊού είναι στο 57% και στο 89% σε άλλες κλίνες, τότε πολύ δύσκολο να τηρηθεί η κομβική κυβερνητική απόφαση.

Ο υπερκορεσμός του ΕΣΥ θα το καθορίσει. Η ανατροπή εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία, δείχνει ότι πολύ γρήγορα η πίεση θα ‘ναι μεγάλη. Αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα’ ναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Φοβάμαι μήπως υποχρεωθούμε σε ένα νέο lockdown. Έρχεται και το φορτίο από τα Βαλκάνια, στα οποία ανήκουμε, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μην κλείσει τα πάντα η Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει. Το απεύχομαι».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook