Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κάτω Σούδα, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και προσκύνησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό   για ν’ ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στη χάρη Του, με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.

Στις Ιερές Ακολουθίες τόσο του Εσπερινού την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου όσο και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Τρίτης ανήμερα της εορτής, προεξήρχε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, στους πειρασμούς και τις συκοφαντίες που δέχτηκε, τις οποίες τις ξεπέρασε με την υπομονή, την ελπίδα προς τον Θεό, την ανεξικακία και την αγάπη του. Τόνισε ότι η εποχή μας έχει ανάγκη από τους Αγίους όπως το Άγιο Νεκτάριο.

«Η εποχή στην οποία ζούμε, δυστυχώς είναι άγευστη πνευματικά από τη παρουσία του Θεού, όχι γιατί ο Θεός είναι απών, αλλά γιατί ο άνθρωπος Τον αφήνει έξω από τη ζωή του.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη από πρότυπα ικανά να τον αφυπνίσουν και να τον βοηθήσουν στην πορεία του προς την κατά Χριστόν τελείωση. Πού θα βρει όμως, τα πρότυπα αυτά;! Αρκεί να στρέψει το βλέμμα του στους τοίχους μιας εκκλησίας. Τότε θα αντικρίσει τα πρόσωπα των Αγίων. Οι Άγιοι είναι οι Φίλοι του Θεού. Άνθρωποι χοϊκοί σαν εμάς, που είδαν την αμαρτία, αλλά την αποστράφηκαν όταν είδαν και γεύθηκαν το Φως, δηλαδή τον Χριστό. Οι Άγιοι με τη ζωή τους δείχνουν πως ο Χριστός μπορεί να γίνει ἡ ζωή μας και πως οι εντολές Του μπορούν να εφαρμόζονται σε κάθε εποχή, ακόμη και σήμερα.

Έτσι και ο Άγιος Νεκτάριος με τον θαυμαστό βίο του και τα αναρίθμητα θαύματα του, μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο για να βαδίσουμε τον δρόμο προς τη σωτηρία και την ηθική τελείωση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook