Το κτίριο του ΕΠΑΛ, στο οποίο θα μεταστεγαστούν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Νεπόλεως, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση και Αποκατάσταση των φθορών στο σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ – Γυμνασίου, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός 

Ο κ. Ζερβός, συναντήθηκε με τους : κ. Πατεράκη Χρυσούλα (Δ/ντρια ΓΕΛ), Κουτάντο Ιωάννη (Δ/ντη ΕΠΑΛ), προκειμένου να πληροφορηθεί την εξέλιξη αναφορικά με την μεταστέγαση Λυκείου – Γυμνασίου στον χώρο του ΕΠΑΛ, που καθυστερεί λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και να δει από κοντά τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί για την φιλοξενία των μαθητών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ζερβού, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, αναφορικά με την συντήρηση του κτιρίου, αλλά και με όλες τις ηλεκτρικές και Data εγκαταστάσεις, που χρειάζονται οι μαθητές για τις εργασίες τους, ενώ σε συνεννόηση με τον κ. Βασίλη Ορφανάκη υπεύθυνο σε θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνάντηση, εξετάστηκε η δυνατότητα συμπλήρωσης του εξοπλισμού που χρειάζεται στα εργαστήρια Μηχανικών Αυτοκινήτων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος, με την συνοδεία εκπαιδευτικών και συνεργατών του, επισκέφθηκε τον χώρο που έχουν τοποθετηθεί οι 13 αίθουσες που προβλέπονται για την λειτουργία του Γυμνάσιου. 

“Πρόκειται – όπως είπε – για ένα χώρο εξαιρετικό, οι αίθουσες είναι πολύ καλές και με αυτό το δεδομένο, δημιουργείται ένα σχολικό συγκρότημα, που θα παρέχει την δυνατότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας των μαθημάτων, ενώ σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθεί το Γυμνάσιο , προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος στο κτίριο.

 Η εικόνα που υπάρχει είναι πάρα πολύ καλή- πρόσθεσε – και βέβαια, νομίζω ότι ο στόχος που είχε τεθεί και με τις απαιτήσεις που μπήκαν από την σχολική κοινότητα υλοποιείται, με μια καθυστέρηση εξαιτίας της γνωστής αρνητικής ερμηνείας των κείμενων διατάξεων από την υπηρεσία της επιτρόπου στην Π.Ε Λασιθίου. 

Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Νεάπολη, μένει μόνο να δούμε πως θα βελτιώσουμε την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο (επαρχιακός δρόμος), ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, όπου πιθανότατα θα χρειαστεί εντατική αστυνόμευση κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την ασφάλεια των μαθητών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook