Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, από 7.00 έως 9.00 το απόγευμα, στο ¨Σπίτι του Πολιτισμού¨ θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Ρελάκη, καθηγητή γυναικολογίας. Το θέμα που θα αναπτύξει έχει τίτλο: ¨έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας¨

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της προσπάθειας υλοποίησης ενός προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που σκοπό έχει την προώθηση της αντίληψης για τακτικό έλεγχο των γυναικών με τεστ Παπανικολάου (test pap).
Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ παπ σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 25 – 65 ετών.

Κατά την ομιλία οι παρευρισκόμενες –οι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα που αφορούν όχι μόνο στον προ-συμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και σε γενικότερου ενδιαφέροντος γυναικολογικά θέματα.

Παρακάτω δίδονται κάποιες πληροφορίες για το πώς έχουμε οργανώσει το πρόγραμμα στο Δήμο μας, δηλ. για το πως κλίνονται τα ραντεβού, που γίνονται, ποιος κάνει τη λήψη και πως ενημερώνονται για τα αποτελέσματα του test οι γυναίκες που έχουν ελεγχθεί.

Τα ραντεβού κλίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες από 9.00 έως 1.00 στο τηλέφωνο 2831 0 26070.

Τα τεστ γίνονται, στο χώρο του εθελοντικού ιατρείου, (ή αλλιώς ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης) στην οδό Καστρινογιαννάκη 12, προς το παρόν κάθε Τρίτη και Τετάρτη, κατόπιν ραντεβού στο παραπάνω τηλέφωνο.

Τη λήψη κάνει η κ. Ρωμανίδου Τασούλα, έμπειρη μαία του Κέντρου Υγείας Σπηλίου, τηρώντας όλους τους κανόνες της επαγγελματικής δεοντολογίας.

Τα τεστ στέλνονται στο νοσοκομείο ¨Αλεξάνδρα¨. Με τηλεφωνική επικοινωνία, ενημερώνουμε για την ημερομηνία που θα δοθούν τα αποτελέσματα. Πρόθεσή μας είναι να επιδίδονται τα αποτελέσματα προσωπικά, τηρώντας την απαραίτητη διακριτικότητα.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Πέμπτη στην εκδήλωση και σας παρακαλούμε διαδώστε το! Διαδίδοντάς το πιθανόν βοηθάτε να σωθεί μια ζωή. Σκεφτείτε το έτσι!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook