Γραφικές εικόνες με πέτρινα σπίτια και δαιδαλώδη σοκάκια – Δείτε τις φωτογραφίες

Ένα από τα πιο όμορφα, γραφικά και αντιπροσωπευτικά χωριά της Ευρυτανίας είναι το Μεγάλο Χωριό, σε κοντινή απόσταση από το Καρπενήσι -πιο συγκεκριμένα 17 χλμ. το χωρίζουν από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας- που κάθε λάτρης του ταξιδιού και των εξερευνήσεων πρέπει να επισκεφτεί έστω και μία φορά στην ζωή του.

Ένας από τους προορισμούς που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ως επιλογή παντός καιρού, η Ευρυτανία κρύβει πολλές συγκινήσεις στους επισκέπτες της, αρκεί να έχουν το χρόνο και τη διάθεση να τις ανακαλύψουν εκ των έσω. Μία από αυτές και το γραφικό Μεγάλο Χωριό, ένα χωριό- κόσμημα, στις πλαγιές του ορεινού όγκου της περιοχής.

Χτισμένο μέσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, το Μεγάλο Χωριό συναντάται σε υψόμετρο 720 μέτρων και προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους επισκέπτες του. Σε ένα σκηνικό που βγάζει αμέσως θαλπωρή, με τα χαρακτηριστικά κτίσματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής από πέτρα, με λίθινα δαιδαλώδη σοκάκια, ο επισκέπτης του χωριού παραδίνεται αμέσως στην απαράμιλλη γοητεία του.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του χωριού η κεντρική πλατεία με τον πλάτανο και την θέα που κόβει την ανάσα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη αλλά και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα. Επίσης, δημοφιλές σημείο αποτελεί και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού, πόλος έλξης για τους επισκέπτες, με πληθώρα εκθεμάτων εκκλησιαστικών κειμηλίων, λαϊκής τέχνης, τοπικών παραδοσιακών ενδυμασιών και χειροποίητων κεντημάτων, εργαλείων παραδοσιακών επαγγελμάτων κ. α.

Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται κάποια από τα πιο διάσημα και εντυπωσιακά ξωκλήσια της περιοχής, όπως η ιστορική Ιερά Μονή Προυσού με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας, που μοιάζει σαν αετοφωλιά σφηνωμένη σε έναν κατακόρυφο και κάθετο βράχο που κόβει την ανάσα. Τέλος, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων συναντάται και το Μικρό Χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Φωτο από newsbeast.grΦωτο από newsbeast.grΦωτο από newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook