Ενόψει των εγκαινίων παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου της ΤΕ Χανίων

Πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ ενόψει των εγκαινίων των νέων γραφείων του Κόμματος στον Κουμπέ (λεωφ. Κ. Καραμανλή 8), το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ., ενώ θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση στο κέντρο «Αλκυών» στο Μάλεμε στις 9μ.μ.

Τόσο στα εγκαίνια, όσο και στην πολιτική εκδήλωση, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέντευξη μίλησε ο Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι, στο οποίο θα λειτουργήσουν τα νέα γραφεία του Κόμματος, ήταν προσφορά της Μαρίας Πισσαδάκη, στη μνήμη του πατέρα της, Μανώλη Πισσαδάκη, στελέχους του ΚΚΕ από τον Αποκόρωνα και ξακουστού αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Το κτίριο επισκευάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια χάρη στην τεράστι προσφορά τόσο υλικών, όσο και εργασίας εκατοντάδων εθελοντών, μελών, φίλων, οπαδών του Κόμματος, αλλά και κόσμου που δεν ψηφίζει ΚΚΕ, αλλά σέβεται την ιστορία, τους αγώνες του, την αναγκαιότητα ύπαρξής του και το ρόλο που παίζει στην οργάνωση των αγώνων του ελληνικού λαού σήμερα».

«…Κάνουμε κάλεσμα στον χανιώτικο λαό, στη νεολαία, να παραβρεθούν μαζικά τόσο στην εκδήλωση των εγκαινίων όσο και στην πολιτική εκδήλωση που θα ακολουθήσει, να ακούσουν το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, να συζητήσουμε και στη βάση των ουσιαστικών συμπερασμάτων που προκύπτουν σήμερα και από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αλλά και από την πολιτική που ακολουθούν όλα ανεξαιρέτως τα αστικά κόμματα – και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις – που συμπορεύονται και στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, που συγκεντρώνει τον πλούτο όσο περνάει ο καιρός σε λιγότερα χέρια και προωθεί μια σειρά αντεργατικά μέτρα, που συνοδεύονται από το ξήλωμα εργασιακών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πλήττοντας όλους τους κλάδους».

Στη συνέχεια ο Σπ. Αγριμάκης αναφέρθηκε στα διδάγματα των νικηφόρων αγώνων αυτής της περιόδου σε μια σειρά κλάδους, όπως στους εκπαιδευτικούς, στους ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά το τραγικό θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα των λιμενεργατών της COSCO, καθώς και του μαζικού αγώνα των διανομέων της e-food.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «…Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα να οργανώνουμε την πάλη του λαού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους χώρους που ζει και σπουδάζει η νεολαία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό κομμουνισμό».

Τέλος, σε σχέση με τη λειτουργία των νέων γραφείων ο Γραμματέας της ΤΕ Χανίων ανέφερε ότι «… Επιδιώκουμε να γίνουν κέντρο αγώνα και πολιτισμού, μέσω σειράς πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων, δράσεων, συσκέψεων απέναντι στην υποκουλτούρα και την προσπάθεια παραπέρα εμπορευματοποίησης του πολιτισμού, των τεχνών. Να αγκαλιαστεί όχι μόνο από τους κομμουνιστές, αλλά συνολικά από τους εργαζόμενους, τη νεολαία του νομού μας, να αποτελέσει διέξοδο δημιουργική από την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο λαός μας σε όλα τα επίπεδα».

Tags: ,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook