Πράξη αυτοκτονίας χαρακτήρισε την άρνηση του εμβολιασμού ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα ο Ανέστης Κιούλπαλης σε ανάρτησή του ανέφερε ότι “η άρνηση του εμβολιασμού δεν ειναι πράξη αντίστασης, ο εμβολιασμός δεν ειναι υπακοή στο σύστημα….”

Παράλληλα αναφέρει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχικά.

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται στήριξη και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να μειωθεί η πίεση που βιώνουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

“Κοντεύουν δυο χρόνια μάχης με την πιο φονική πανδημία των τελευταίων εκατό χρόνων. Όπως και πέρυσι ο φετινός Νοέμβρης ειναι τραγικός. Και ακολουθεί χειμώνας…

Ο θάνατος κτυπά καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας.

“Όσοι παλεύουμε στην πρώτη γραμμή είμαστε εξουθενωμένοι, σωματικά και ψυχικά. Χρειαζόμαστε ενισχύσεις αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν διαθέσιμες εφεδρείες, ούτε διάθεση να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν θέλουν λέει ένα «πολυτελές» ΕΣΥ που μετά την πανδημία θα έχει πολλές ΜΕΘ. Δεν θέλουν να «πετάξουν» δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΕΘ.

Εμβολιαστείτε τουλάχιστον ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας που μόνο του αντιμετωπίζει την πανδημία από την πρώτη στιγμή, προστατεύοντας εσάς και τους δικούς ανθρώπους.

Τα εμβόλια παρέχουν προστασία σε μεγάλο ποσοστό από την βαριά νόσο. Ομως δεν είναι πανάκεια. Οι νεότερες μεταλλάξεις είναι πολύ πιο μεταδοτικές. Και οι εμβολιασμένοι διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν γι’ αυτό και πρέπει να τηρούν και αυτοί όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αποφυγή συνωστισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους, και αντισηψία των χεριών.

Η άρνηση του εμβολιασμού δεν είναι πράξη αντίστασης, ο εμβολιασμός δεν είναι υπακοή στο σύστημα. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να αντισταθεί κανείς σε ένα καθεστώς που τον πνίγει. Ο μη εμβολιασμός εν μέσω πανδημίας είναι αυτοκτονία!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook