Σύμφωνα με την ανακοίνωση ζητήθηκε «συνδικαλιστική άδεια» για να συμμετάσχουν οι καθηγητές εντός του ωραρίου τους, αλλά δεν εγκρίθηκε

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 19:30 η εκλογικοαπολογιστική συνέλευση και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου από τις 14:00 ως τις 20:00 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:

«Ενημερώνουμε τις/τους συναδέλφισσες/-ους ότι την Τετάρτη 1/12/21 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Δύο μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 29/11 θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική ΓΣ.

Ενημερώνουμε ότι φέτος η διαδικασία έχει αλλάξει, αφού η προβλεπόμενη ως τώρα συνδικαλιστική άδεια, την οποία ζητήσαμε, δεν εγκρίθηκε από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά συνέπεια οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας του εργασιακού μας ωραρίου και συγκεκριμένα 2:00-8:00μμ., ενώ η εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα 29/11. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας η συμμετοχή στην συνέλευση και την εκλογική διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα ηθική, συναδελφική και πολιτική  μας υποχρέωση.

Για την έγκαιρη προετοιμασία των εκλογών (εκτύπωση ψηφοδελτίων, κλπ), η καταληκτική  ημερομηνία κατάθεσης ψηφοδελτίων είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ 24/11/2021 στις 8:30μμ . Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων (ψηφοδέλτιο, ή μεμονωμένος υποψήφιος) μπορεί να γίνει με την ηλεκτρονική αποστολή τους σε συνημμένο αρχείο στο mail της ΕΛΜΕ [email protected] (ΤΕΤΑΡΤΗ  24/11/2021 20:30μ.μ). Στις εκλογές απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΜΕ για το έτος 2020-‘21. Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, έχουν επίσης, και οι αναπληρωτές και οι μειωμένου ωραρίου. Στις διαδικασίες μπορούν να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν οργανικά ή με απόσπαση στα σχολεία ευθύνης της ΕΛΜΕ, μόνιμοι, αναπληρωτές και μειωμένου ωραρίου γενικής εκπ/σης και Ειδ. Αγωγής. Σε κάθε περίπτωση  η  οικονομική τακτοποίηση μπορεί να γίνει και την ημέρα της ΓΣ και των εκλογών. Για τις/τους συναδέλφισσες/-ους αναπληρώτριες/-ές ή μειωμένου ωραρίου η συνδρομή έχει οριστεί σε 5€.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο 2ο ΓΕΛ Χανίων, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός σε εσωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρχουν τρία εκλογικά τμήματα για την ταχύτερη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των συναδελφισσών/-ων. Σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγιεινομικά μέτρα.

Η εκλογοαπολογιστική ΓΣ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29/11, στις 7:30μμ, στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων ( πεζόδρομος Κοραή).

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές.»

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook