Σε συγκέντρωση φίλων του και μελών του κόμματος στο ιστορικό καφέ «Κήπος» στα Χανιά μίλησε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. 

Συνεχίζοντας την περιοδεία του σε πολλές περιοχές της χώρας εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, το βράδυ της Κυριακής μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του και μελών του κόμματος στο καφέ Κήπος στα Χανιά.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Σε αυτή την συγκυρία η ατολμία του κ. Μητσοτάκη κάνει την χώρα να θρηνεί δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, διότι δεν έκανε αυτά που έκαναν άλλα ευρωπαϊκά κράτη με την πανδημία….. Αφήσαμε τα πράγματα στο έλεος του Θεού και σήμερα πληρώνουμε πάρα πολύ άσχημα μια κατάσταση με χιλιάδες κρούσματα και πάρα πολλούς νεκρούς.

Από την άλλη για ένα μεγάλο διάστημα, εδώ, τοπικός βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας, έκλεινε το μάτι στους αντιεμβολιαστές λέγοντας ότι ίσως τα αεμβόλια να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους. 

Μπροστά σε αυτό το δίλλημα πρέπει εμείς να παρουσιάσουμε ρεαλισμό, πρόοδο και με πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξίας για να μας ξανα ακούσει ο ελληνικός λαός».

«Κάνω έναν αγώνα, γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ξανασηκώσουμε το λάβαρο της δημοκρατικής παράταξης και να ξαναβάλουμε στην καρδιά του κόσμου τις ιδέες της σοσιαλιστικής δημοκρατίας, τις ιδέες που θέλουν μια Ελλάδα όπου οι κοινωνικές ανισότητες δεν θα καλπάζουν», ανέφερε ο κ.  Ανδρουλάκης επισημαίνοντας την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με οικονομική ανάπτυξη και με ένα πολιτικό σύστημα που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η παράταξή μας σε αυτήν την συγκυρία, όπου η ΝΔ απογοητεύει συνεχώς με την ατολμία της τον ελληνικό λαό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία δυνατότητα να δημιουργήσει μια εναλλακτική για να υπάρξει πραγματική ελπίδα, ήρθε η ώρα να ανακάμψει, να πρωταγωνιστήσει και αλλάζοντας σελίδα να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι πολίτες ζητούν από εμάς να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα που θα κάνει τη δημοκρατική παράταξη μια φωνή αλλαγής, μιας πραγματικής αλλαγής που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού». 

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του από τα μηνύματα που λαμβάνει στις επισκέψεις του στην χώρα επισημαίνοντας πως οι πολίτες «ζητούν από εμάς να κάνουμε περισσότερα, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ< την δημοκρατική παράταξη να έχουμε μια φωνή πραγματικής αλλαγής…..

Από εδώ από τα Χανιά του Ελευθερίου Βενιζέλου, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ξανά ψηλά το λάβαρο της δημοκρατικής παράταξης» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία στο κόμμα, έκανε λόγο για την ενότητα που άφησε ως παρακαταθήκη η Φώφη Γεννηματά. «Αυτήν την ενότητα πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και οι έξι να δώσουμε έναν αγώνα πολιτικό, έναν αγώνα με ενότητα, έναν αγώνα που θα αθροίσει δυνάμεις και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο και μετά να μείνουμε όλοι μαζί και να φέρουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές όπου πιστεύω ότι θα πάρουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος και σε ότι αφορά στο αν η ονομασία θα παραμείνει ΚΙΝΑΛ, ή θα γίνει και πάλι ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ήμουν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολα της παράταξής μας είναι η ψυχή μας, είναι η σημαία μας. Μπορούμε να κρατήσουμε τα σύμβολά μας, να κρατήσουμε το όνομά μας. Άλλωστε δεν ήταν αυτά οι λόγοι που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην παράταξή μας».

Να σημειωθεί πως πριν την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη, τον προλόγισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την Δευτέρα θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook