Μια μεγάλη ιατρική περιπέτεια έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ένας πολίτης της Ιεράπετρας ο οποίος οδηγώντας τη μηχανή του στις Μπουντούλες λίγο έξω από την Ιεράπετρα δέχθηκε μια επίθεση από ένα σκύλο το οποίο τον χτύπησε με μεγάλη φόρα και του έσπασε το πόδι!

Ο άνδρας αυτός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου κρίθηκε ότι χρειάζεται επέμβαση, αλλά λόγω άλλων ιατρικών προβλημάτων του, επέμβαση δεν μπορούσε να γίνει και έτσι μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να αναζητούν λύση για να χειρουργηθεί με ασφάλεια.

Tο περιστατικό, όπως αναφέρει ο γιός του στο Ράδιο Λασίθι, συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν ο άνδρας οδηγώντας τη μηχανή του με χαμηλή ταχύτητα, δέχθηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα από το σκύλο που ήρθε πάνω του με φόρα, δεν έπεσε από τη μηχανή και λίγο  αργότερα κατάλαβε ότι πέρα από τον πόνο, δεν μπορούσε να στηριχθεί καθόλου στο πόδι του, έπεσε από τη μηχανή και τελικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο απευθείας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Για το περιστατικό έχει υποβληθεί μήνυση στο ΑΤ Ιεράπετρας και όπως θα δείτε στο έγγραφο παρακάτω ζητείται ιατροδικαστική γνωμάτευση ώστε να προχωρήσει η προανακριτική διαδικασία και να αναζητηθούν ευθύνες.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά, και διαχρονικά παράπονα από τους κατοίκους, όμως πέρα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο που χτύπησε κανείς δεν ξέρει ποιος ακριβώς σκύλος είναι ώστε να μπορέσει ο Δήμος να τον απομακρύνει από το σημείο.

Αυτό ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη στο Ράδιο Λασίθι, προσθέτοντας επίσης, πως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο σκύλος είναι αδέσποτος, αφού στην περιοχή τα αδέσποτα σκυλιά είναι μικρόσωμα, ενώ είναι γνωστό πως υπάρχουν και κάποια μεγαλόσωμα κατοικίδια σκυλιά.

Τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής που επικοινώνησαν με το Ράδιο Λασίθι είναι πάρα πολλά τόσο για τη συγκεκριμένη περιοχή όσο και για άλλες μέσω και έξω από την Ιεράπετρα αλλά και σε τοπικές κοινότητες όπως η Ανατολή.

Η κα Ρουμελιωτάκη τόνισε πως σε ανάλογες περιπτώσεις επιθετικών σκυλιών, τα ζώα μεταφέρονται στο δημοτικό κυνοκομείο που φιλοξενεί περίπου 70 σκύλους, και δεν επιστρέφουν στο σημείο που βρέθηκαν, όπως γίνεται με τα υπόλοιπα αδέσποτα τα οποία μόλις εντοπιστούν στειρώνονται.

Για το γενικότερο πρόβλημα που επικρατεί στην περιοχή, τόνισε πως η ευθύνη βαραίνει κυρίως αυτούς που εγκαταλείπουν τα ζώα τους όπου βρουν, προσθέτοντας πως από πλευράς Δήμου κάθε χρόνο στειρώνονται 300 σκυλιά, όμως το πρόβλημα παραμένει.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook