Η πληθώρα παιχνιδιών που κυκλοφορούν στην αγορά έχει κάνει πολλούς να στραφούν προς τη δωρεάν δοκιμή παιχνιδιών.

Πραγματικά, πολλά από τα δωρεάν παιχνίδια που κυκλοφορούν δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα παιχνίδια που κοστολογούνται 30 και 40 ευρώ το καθένα. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα βιντεοπαιχνίδια που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.

1.Fortnite: Battle Royale

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το Fortnite. Το παιχνίδι που έχει κάνει θραύση σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια παραμένει στην κορυφή ακόμα και σήμερα, 4 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση. Οι άνθρωποι της Epic Games, της εταιρεία που σχεδίασε το παιχνίδι, δεν θα μπορούσαν ποτέ να προβλέψουν την τεράστια επιτυχία που θα είχε το παιχνίδι τους από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του.

Το Fortnite: Battle Royale είναι η δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού. Μπορείτε να παίξετε μόνοι ή με συμπαίκτες. Σε αυτήν την έκδοση, το παιχνίδι είναι απλό. Παίζετε εναντίον αντιπάλων, και κερδίζει αυτός που μένει ζωντανός στο τέλος.

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι σε υπολογιστή, xbox και ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο. Γίνονται συχνές αναβαθμίσεις του λογισμικού και γι’ αυτό μπορείτε να παίξετε με skins αγαπημένων ηρώων, όπως ο Batman, ο Iron Man, ο John Wick ή ακόμα και ο Εξολοθρευτής.

2.Pro Evolution Soccer

Το γνωστό παιχνίδι ποδοσφαίρου PES (ή Pro) διατίθεται πλέον δωρεάν. Η Konami, η εταιρεία σχεδιασμού λογισμικού του PES, μετονόμασε το παιχνίδι σε “eFootball” και το διαθέτει σε έκδοση για υπολογιστή και για κονσόλες.

Το PES δεν κατόρθωσε ποτέ να ξεπεράσει σε πωλήσεις το άλλο μεγάλο βιντεοπαιχνίδι ποδοσφαίρου, το FIFA της EA Sports, και έτσι άλλαξε στρατηγική. Μεγάλοι πρώην ποδοσφαιριστές, όπως ο Ινιέστα και ο Πικέ, έχουν βοηθήσει στον σχεδιασμό του παιχνιδιού παρέχοντας τις πολύτιμες συμβουλές τους ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις των παικτών για τη ποιότητα του παιχνιδιού δεν ήταν ακριβώς οι προσδοκούμενες.

3.Lord of the Rings Online

Συνεχίζουμε τη λίστα μας με ένα κάπως παλιό παιχνίδι, το οποίο όμως συνεχίζει να μας εκπλήσσει με κάθε καινούργια αναβάθμιση. Εξερευνήστε τον κόσμο της Μέσης Γης, φτιάχνοντας τον δικό σας, μοναδικό χαρακτήρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις φυλές, εννιά τάξεις, δέκα επαγγέλματα και πάνω από χίλιες δεξιότητες και χαρακτηριστικά. Μπορείτε ακόμα και να μπείτε στον στρατό του Σάουρον, και να δείτε από μέσα τη σκιά του απόλυτου κακού να εξαπλώνεται στη Μέση Γη.

Μπορείτε να παίξετε μόνος ή με συμπαίκτες. Περιηγηθείτε στο Έριαντον, στα ορυχεία της Μόρια ή στην απειλητική Μόρντορ, βελτιώστε τον χαρακτήρα σας και αφεθείτε στον φανταστικό κόσμο του Τόλκιν.

4.Coin Master

To Coin Master είναι ένα παιχνίδι μόνο για κινητά. Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία, συνεχίζει να προσελκύει πολλούς παίκτες από όλη την υφήλιο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο χτίζετε το χωριό σας και προσπαθείτε να το κάνετε το πιο δυνατό σε ολόκληρο το βασίλειο. Μπορείτε να κάνετε επιδρομές και επιθέσεις σε άλλα χωριά, είτε μόνοι είτε με φίλους και συμμάχους. Αντίθετα, πρέπει να οχυρώσετε καλά το χωριό σας, και να στελεχώσετε καλά τον στρατό σας για να αποφύγετε τις επιθέσεις των αντιπάλων σας.

Αυτό που κάνει το παιχνίδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα είναι το πώς αυξάνετε τους πόρους σας. Το παιχνίδι διαθέτει έναν κουλοχέρη, τον οποίον παίζετε για να αυξήσετε τους πόρους σας. Αν έχετε ποτέ παίξει δωρεάν παιχνίδια καζίνο, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Απλά περιστρέφετε τον κύλινδρο και το έπαθλό σας επιλέγεται τυχαία. Εκτός, βέβαια, από το χωριό σας, μπορείτε να συλλέγετε κάρτες, οι οποίες σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και άλλα χωριά.

5.Dota 2

To Defense of the Ancients (DotA) 2 είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι. Η δημοτικότητά του έχει οδηγήσει στη δημιουργία πρωταθλημάτων και τουρνουά σε ολόκληρο τον κόσμο, με το έπαθλο πολλές φορές να είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που είναι εύκολο να μάθεις να το παίζεις, αλλά πραγματικά δύσκολο να το κατακτήσεις.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι MOBA που παίζεται με δύο ομάδες των πέντε παικτών. Η κάθε ομάδα έχει ως στόχο να καταστρέψει το κεντρικό κτήριο της άλλης ομάδας (που αποκαλείται «Ancient»), χωρίς να καταφέρει η άλλη ομάδα να καταστρέψει το δικό της.

Στην ίδια κατηγορία παιχνιδιών συναντάμε και το League of Legends (LoL), το οποίο διατίθεται επίσης δωρεάν.

6.Path of Exile

Το παιχνίδι αυτό είναι για τους παίκτες RPG. Όσοι θυμούνται το παλιό Diablo (και τα σίκουελ του) θα αγαπήσουν το Path of Exile. Επιλέξτε την κλάση του χαρακτήρα σας, βελτιώστε τις δεξιότητές του και εξερευνήστε τις δέκα Πράξεις που σας προσφέρει το παιχνίδι. Ολοκληρώστε τις αποστολές σας και αποκτήστε νέα αντικείμενα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα σας.

7.Star Wars: The Old Republic

Ταξιδέψτε 3,600 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών του Star Wars, σε μια εποχή που η Παλιά Δημοκρατία και η παλιά Αυτοκρατορία βρίσκονταν σε μόνιμο πόλεμο για το ποιος θα επικρατήσει στον γαλαξία. Είστε με τους Τζεντάι ή με τους Σιθ; Με τη φωτεινή ή με τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης; Το παιχνίδι σας δίνει αρκετές επιλογές για τον χαρακτήρα σας. Πρόκειται και πάλι για ένα σχετικά παλιό παιχνίδι, το οποίο, όμως, με τα χρόνια έχει βελτιωθεί προσθέτοντας συνεχώς νέα στοιχεία.

8.Apex Legends

Ένα συναρπαστικό sci-fi παιχνίδι που είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει και πάλι με τις καινούργιες λειτουργίες που έγιναν διαθέσιμες το 2021. Πρόκειται για ένα κλασικό παιχνίδι «battle royale». Επιλέγετε έναν από τους 16 χαρακτήρες, και το παιχνίδι ξεκινάει ενώ βρίσκεστε σε έναν χάρτη που συνεχώς μικραίνει. Ο ρυθμός είναι αδυσώπητος, και το κλειδί για τη νίκη είναι η ομαδική δουλειά, καθώς είναι ο συνδυασμός των χαρακτήρων και των δεξιοτήτων τους που κάνει την ομάδα σας πιο λειτουργική και αποτελεσματική.

9.World of Warships

Το World of Warships δημιουργήθηκε από την Wargaming, μια εταιρεία με βάση την Κύπρο. Πρόκειται για σίκουελ του (επίσης διαθέσιμου δωρεάν) World of Tanks. Ένα παιχνίδι τακτικής, στο οποίο μπορείτε να παίξετε είτε εναντίον του υπολογιστή είτε εναντίον άλλων παικτών. Τα πολεμικά πλοία που ελέγχουν οι παίκτες είχαν κατασκευαστεί την περίοδο από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 50. Μπορείτε να παίξετε μικρές μάχες ή και μεγάλους χρονικά πολέμους που διαρκούν εβδομάδες. Οι λάτρεις των αργών παιχνιδιών τακτικής θα λατρέψουν αυτό το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook