Λήγουν 32 συμβάσεις έκτακτου προσωπικού καθαριότητας την ώρα που τα κρούσματα στα σχολεία χτυπάνε «κόκκινο».

Χωρίς επιπλέον καθαριότητα θα μείνουν από αύριο (Παρασκευή 19/11) τα σχολεία του Δήμου Χανίων αφού λήγουν 32 συμβάσεις έκτακτου προσωπικού.

Πρόκειται για 32 καθαρίστριες οι οποίες είχαν προσληφθεί με δίμηνες έκτακτες συμβάσεις για να ενισχυθεί η καθαριότητα στα σχολεία του δήμου λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας και της αυξημένης ανάγκης που υπάρχει για απολύμανση και καθαριότητα.

Η λήξη των συμβάσεων αυτών έρχεται σε μια πολύ κακή χρονική στιγμή την ώρα που τα κρούσματα στα σχολεία είναι αρκετά ανεβασμένα.

Ο δήμος έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο υπουργείο εσωτερικών με κοινοποίηση και στο υπουργείο παιδείας που τονίζει την ανάγκη που υπάρχει στα σχολεία για επιπλέον καθαρότητα λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών και ζητάει την ανανέωση αυτών των 32 συμβάσεων.

Ήδη για να ενισχυθεί η καθαριότητα στα σχολεία πέρα από το μόνιμο προσωπικό έχει δοθεί παράταση σε 15 συμβάσεις από πέρυσι.

Ο δήμος Χάνιων πάντως, το διάστημα αυτό, πληρώνει από ιδίους πόρους την έξτρα καθαριότητα στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πληροφόρηση του Flashnews.gr, o δήμος ενισχύει αυτή την καθαριότητα των σχολείων πληρώνοντας για έκτακτο προσωπικό καθαριότητας 41 ώρες καθημερινά πόσο που ανέρχεται per;ipoy στα 72.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη, “ο δήμος Χανίων αδυνατεί να διαθέτει για πολύ καιρό ακόμα αυτό το έκτακτο ποσό και με την επιστολή του ζητάει τη ανανέωση των συμβάσεων όσο πιο γρήγορα είναι δυνατό ώστε τα σχολεία να μην μείνουν χωρίς αυτή την έξτρα καθαριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Το ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι από αύριο που λήγουν οι συγκεκριμένες συμβάσεις. Η σχολική κοινότητα θα μπορεί να στηριχθεί για πολύ καιρό ακόμα στο φιλότιμο του προσωικού καθαριότητας, των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών, σε περίοδο που σφύζει η πανδημία;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook