Δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης συντάξεων, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς αν μέσα στην ύφεση είναι εφικτό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα ταμεία, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι εξετάζεται ειδικό σχέδιο για κάλυψη εξόδων από άλλους πόρους. Οι πόροι μας το 2013 μπορεί να είναι πλεονασματικοί ανέφερε.

Σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε «γιατί δημοσιονομικά δεν έπρεπε να περάσει το 9% και μοιραία έγιναν περικοπές, κάτι που αφορούσε και συντάξεις». Δεν είναι δίκαιο όταν κόβονται συντάξεις από φτωχούς τόνισε.

Σχετικά με το θέμα απογραφής των συνταξιούχων, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι έγινε μια απογραφή που έληξε τέλη Σεπτέμβρη, ενώ όσοι δεν απογράφησαν έπρεπε να κάνουν φυσική απογραφή. Σήμερα γύρω στις 18.000 δεν έχουν εμφανιστεί, εξαιτίας της αδυναμίας του συστήματος, όπως είπε.

Για αυτούς, θα δοθεί παράταση έως το τέλος του χρόνου, ώστε όσοι δεν έχουν απογραφεί να το κάνουν μέχρι τότε. «Από 1η Ιανουαρίου 2012 θα κινήσουμε διαδικασία για όλα τα ποσά παρανόμως παρακρατηθέντα, συντάξεις που δίνοντας αδικαιολόγητα έως και 15 χρόνια», είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook