Οι Προέδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, Χανιών, Λασιθίου και Ρεθύμνου πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 17/11 τηλεδιάσκεψη με τους εκλεγμένους Βουλευτές της ΝΔ σε επίπεδο Κρήτης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Ι. Κεφαλογιάννης, Μ. Σενετάκης και  οι εκπρόσωποι των Βουλευτών κ. Μπακογιάννη και κ. Διγαλάκη, καθώς και ο συνεργάτης του Ευρωβουλευτή  κου Εμμ. Κεφαλογιάννη. Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Βουλευτής Λασιθίου κος Πλακιωτάκης και ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχουν στη τηλεδιάσκεψη λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων. Τόνισαν όμως αμφότεροι τη στήριξή τους προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.  

Στην τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των ΟΕΒΕ έθεσαν τα  προβλήματα και τα αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας  με αφορμή τα νέα μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας και επεσήμαναν πως μια σειρά ζητημάτων δεν έχουν βρει ακόμη τις κατάλληλες λύσεις και σε πολλές των περιπτώσεων δεν έχουν υιοθετηθεί από την κεντρική Κυβέρνηση.

Διεξοδικότερα αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να δοθεί παράταση στην έναρξη  αποπληρωμής των ποσών των Επιστρεπτέων Προκαταβολών και να αναπροσαρμοστούν (μειωθούν) τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία χαρακτήρισαν εξοντωτικά.

Από την πλευρά τους οι  Βουλευτές και οι εκπρόσωποι αυτών, άκουσαν με προσοχή όσα τους έθεσαν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών και τους διαβεβαίωσαν  ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση άμεσων λύσεων και ότι  κάποια ζητήματα που τους τέθηκαν είναι στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να επαναξιολογηθούν.

Τέλος τόνισαν πως βρίσκονται κοντά στην επιχειρηματικότητα και αναμένουν τις επόμενες ημέρες υπόμνημα με τα αιτήματα των Επαγγελματοβιοτεχνών προκειμένου να εξεταστούν και  στη συνέχεια να προβούν   στις απαραίτητες  παρεμβάσεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook