To κλιμάκιο της Κυβέρνησης με τα κυβερνητικά στελέχη να παραχωρούν συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενημέρωσαν για την πορεία των ενεργειών στήριξης προς τους σεισμόπληκτους. 

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούνταν από τους, Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά.

Περισσότερα από 30 εκατομ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τριαντόπουλος έχουν δοθεί ως πρώτη βοήθεια σε πολίτες και επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα Αρωγή, όπως είπε, θα ανοίξει εκ νέου σε επόμενο χρόνο, για όσους δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να καταθέσουν αιτήσεις.

Αναφέρθηκε, στις 8708 πτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα μέσω της πλατφόρμας “αρωγή” και στα περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί και τα οποία αντιστοιχούν σε μοναδικά ΑΦΜ.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ενέργειες που γίνονται για την όσο τον δυνατόν αμεσότερη επιστροφή των μαθητών της περιοχή σε μια ομαλότητα,  και για το πρόγραμμα των Κτηριακών Υποδομών με τις 80 σχολικές αίθουσες και 80 οικίσκους, συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ

Παρόντες στη Σ/Τ και οι εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση τους με προσφορές σε σχολικές αίθουσες, οικίσκους και άλλες παροχές προς τους πληγέντες.

Πρόκειται για τους:

• ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης
• Sky Express και οι ιδιοκτήτες της, αφοί Γρύλου
• Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου
Megaplast S.A. και ο πρόεδρός της, Χάρης Καββαδίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook