Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός την πρόταση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη αναφορικά με τις ειδικές περιπτώσεις μονοετών μισθωτηρίων από κτηνοτρόφους, ρύθμιση η οποία θα αντιμετωπίσει μεγάλο πλήθος περιπτώσεων ειδικά στην περιφέρεια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Διγαλάκης πρότεινε να μην περιλαμβάνονται μόνο μισθωτήρια με Μονές ή Δήμους στις ειδικές περιπτώσεις μονοετών μισθωτηρίων, αλλά και ιδιωτικά μισθωτήρια, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στην ανακοίνωση, με τίτλο “Διευκρινιστικές αποφάσεις του ΥπΑΑΤ μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου με τους αγρότες, για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ”, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο στις 13 Νοεμβρίου 2021.

Ο κ. Διγαλάκης κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου, στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι η κτηνοτροφία της Κρήτης έχει ιδιαιτερότητες, καθώς αναπτύσσεται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, συνεπώς απαιτεί στήριξη, με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο, για να μπορεί να είναι βιώσιμη.

Ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ τόνισε ακόμη ότι οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι σημαντικές και προς τη σωστή κατεύθυνση, με στόχο έναν πιο δίκαιο τρόπο στην καταβολή των ενισχύσεων, ενώ επικρότησε τον σεβασμό στον διάλογο που έχει επιδείξει το ΥΠΑΑΤ, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και προχωρώντας σε αρκετές διορθώσεις σε τεχνικά σφάλματα, που είχαν εντοπιστεί σε πρώτη φάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook