Με ενδιαφέρον είδα και διάβασα τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής των Χανίων για τον φετινό εορταστικό στολισμό του Δήμου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Και μπράβο με τα όσα ανακοινώθηκαν για επέκταση των στολισμών και μάλιστα από ντόπιες επιχειρήσεις.

Και ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με το όραμα τα Χανιά να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών για τις γιορτές.

Μόνο που ας μου επιτρέψουν να έχω κάποιες ενστάσεις σε ότι αφορά στην απόφαση το ενετικό λιμάνι να αποτελέσει το εορταστικό επίκεντρο, αντί της Δημοτικής Αγοράς που ήταν μέχρι τώρα.

Είναι κάτι που η δημοτική αρχή είχε προωθήσει από πέρυσι, μόνο που λόγω των περιορισμών δεν είχε ευρύ αντίκτυπο.

Όμως φέτος ανακοίνωσαν πως και ένα νέο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο (12μετρο) θα στηθεί στην πλατεία (Σκουλάκη) δίπλα στο Γυαλί Τζαμί.

Και φαντάζομαι πως η φωταγώγηση κλπ εκδηλώσεις θα γίνουν εκεί….….. Δίπλα στην θάλασσα…..

Εκεί που το αγιάζι αναγκάζει τους περαστικούς να περπατούν γρήγορα μέχρι να μπουν σε κάποιο κατάστημα…….

Στο σημείο στο οποίο όταν φυσά βόρειος – βορειοδυτικός ή ακόμη και δυτικός άνεμος δεν μένει τίποτε όρθιο και η θάλασσα μπαίνει στα καταστήματα….

Δεν γνωρίζω εάν οι της δημοτικής αρχής έχουν εξασφαλίσει συμφωνία με κάποιον για τις καιρικές συνθήκες ή αν γνωρίζουν κάτι που δεν το ξέρουν ούτε οι μετεωρολόγοι.

Μόνο που φρονώ ότι – παρά την πρόταση του Βάμβουκα να μείνει και τις φετινές γιορτές ανοιχτή η Δημοτική αγορά και έχοντας ως δεδομένη την απόφασή τους να μην γίνει κάτι στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς καθώς ευελπιστούν πως θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για την ανακατασκευή του μνημείου – θα ήταν προτιμότερο το επίκεντρο των εκδηλώσεων να μεταφερθεί στην πλατεία 1866.

Μια πλατεία με πολύ μεγάλη χωρητικότητα, στο κέντρο της πόλης και της εμπορικής κίνησης, όπου σχεδιάζεται και το «ανοιχτό κέντρο εμπορίου» και η οποία θα ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία από σκοτεινός χώρος περιθωριακών να μετατραπεί σε ένα ζωντανό και φωτεινό τμήμα της πόλης.

Γνωρίζοντας πως η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να δώσει σημασία στην πρόταση αυτή, ελπίζω οι καιροί και ειδικά ο Αίολος, να είναι μαζί της αν και προσωπικά δεν μπορώ να με φανταστώ να στέκομαι για πολύ ώρα στην προβλήτα δίπλα στην θάλασσα μέσα στο καταχείμωνο και μάλιστα βραδυάτικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook