Με κράνμπερι και αμύγδαλα

Υλικά

2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα
2/3 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού
2/3 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
1/2 φλ. τσαγιού νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι από καστανό ρύζι
2 κ. σ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ετοιμάστε ένα ταψί στρώνοντας μία λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αμύγδαλα, τα δημητριακά ρυζιού, τα κράνμπερι, την καρύδα και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το σιρόπι από καστανό ρύζι, το μέλι και τη βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 4- 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 4
Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε την ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα αμυγδάλου και ανακατέψτε πολύ γρήγορα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε γρήγορα το μείγμα στο ταψί και πιέστε το σταθερά ώστε να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά ή μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 6
Κόψτε τις μπάρες στα σχήματα και τα μεγέθη που επιθυμείτε και τοποθετήστε τες σε ένα σφραγισμένο δοχείο. Φυλάξτε τες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τις καταναλώσετε.
Βήμα 7
Μπορείτε να τις καταναλώσετε μέσα σε 10 ημέρες ή σε 3 μήνες αν τις βάλετε στην κατάψυξη.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook