Μεταξύ των μεταναστών που έφτασαν χτες στα νότια των Χανίων και γυναικόπαιδα.

Ομαλά και με την ευγενή και οικειοθελή φροντίδα του “Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων” του Δήμου Καντάνου Σελίνου πέρασαν το βράδυ τους στην Κουντούρα και συγκεκριμένα στο πολιτιστικό κέντρο “Αγία Σοφία”, οι μετανάστες συριακής καταγωγής, το ιστιοφόρο των οποίων εντοπίστηκε ημιβυθισμένο χτες, νότια της Παλαιόχωρας.

Υπενθυμίζεται ότι στα 71 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος υπήρχε ένας νεκρός άνδρας, ενώ τρία άτομα μεταφέρθηκαν τραυματίες στο Νοσοκομείο Χανίων, χτες το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι υπόλοιποι διανυκτέρευσαν στο πολιτιστικό κέντρο στην Κουντούρα και μάλιστα, κάτοικοι μέσω του συλλόγου, τους παρείχαν ένδυση και υπόδηση ενώ ο σύλλογος τους παρείχε φαγητό.

Πάντως, η πρώτη απόφαση του Λιμεναρχείου που συντονίζει τη επιχείρηση με τον Δήμο Καντάνου Σελίνου ήταν, οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν για ένα και μόνο βράδυ στην Κουντούρα και σήμερα, με νέα απόφαση να μεταφερθούν σε ένα πιο μεγάλο και ασφαλές σημείο.

Τη δεδομένη στιγμή υπάρχει διαβούλευση από την συντονιστική επιτροπή που φτάνει μέχρι και το Υπουργείο Μεταναστευτική πολιτικής, ώστε να αποφασιστεί αν αυτοί οι άνθρωποι μεταφερθούν σε άλλο χώρο, εντός του Νομού Χανίων (πιθανώς σε αντίστοιχους χώρους του Δήμου Χανίων όπως ο Καλαθάς) που έχουν μεταφερθεί και στο παρελθόν μετανάστες ή αν επιλεχθεί κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση και τη δεδομένη στιγμή, ο Δήμος Χανίων δεν έχει καμία ενημέρωση για οποιαδήποτε απόφαση που σίγουρα θα ληφθεί εντός της ημέρας. 

Τι αναφέρει το δελτίο τύπου του Λιμενικού

Συνολικά διασώθηκαν 70 άτομα (61 άντρες, 4 γυναίκες, 5 ανήλικα) και περισυλλέχθη επιπλέον μία (01) σορός άντρα. Ανωτέρω μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του Φ/Γ πλοίου “HARRISON”  σημαίας Ν. Μάρσαλ έξω από το λιμένα Παλαιόχωρας και οι αλλοδαποί αφού μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα.
Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού Χανίων -Κισσάμου, ενώ δύο (02) άνδρες και μία (01) γυναίκα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γ.Ν. Χανίων για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο Χανίων. 
Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας του Δήμου Καντάνου Σελίνου.
Προανάκριση διενεργείται  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook