Καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους μετανάστες

Χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πού θα μεταφερθούν και πότε θα συμβεί αυτό, παραμένουν στην Κουντούρα του δήμου Καντάνου Σελίνου οι 70 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί και περισυλλεγεί από μισοβυθισμένο ιστιοφόρο αργά το απόγευμα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας.

Οι μετανάστες διανυκτέρευσαν για δεύτερο βράδυ στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου της Κουντούρας που χρησιμοποιείται από τον Σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων Κουντούρας. Ο χώρος είναι κλειστός ωστόσο όπως είναι λογικό δεν είναι ενδεδειγμένος για προσωρινή διαμονή μεγάλου αριθμού ανθρώπων λόγω της εγκατάστασης (πχ δεν έχει θέρμανση).

Παρόλα αυτά, έχει καθυστερήσει πολύ από πλευράς υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οποιαδήποτε απόφαση και κίνηση για μεταφορά των ανθρώπων.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η προσφορά του ίδιου του κόσμου ήταν άμεση καθώς έσπευσαν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ο Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων μαγείρεψε φαγητό την πρώτη ύλη του οποίο πρόσφερε ο δήμος Καντάνου και Σελίνου, ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Σκλαβοπούλας πρόσφερε τρόφιμα ενώ και το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου δήλωσε ότι θα αναλάβει το μεσημεριανό φαγητό τους.

Ωστόσο, ο χώρος δεν ενδείκνυται για τόσους ανθρώπους και αυτό από μόνο του δεν αφήνει περιθώρια για καθυστέρηση από πλευρας υπουργείου της διαδικασίας μεταφοράς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook