Υλικά συνταγής

6 λεμόνια
350 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
350 γρ. αμύγδαλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι

2 λεμόνια (χυμός)
1 λεμόνι (ξύσμα)
50 γρ. ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη, για το τελείωμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε το λεμόνια και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου, έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε το λεμόνια στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα κάνουμε πουρέ.

Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε με τον πουρέ λεμονιού.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών και κατά προτίμηση στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πυθμένα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου και δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ αν έχει ψηθεί.

Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και με πολλή προσοχή ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών στη φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε και αφήνουμε  να κρυώσουν. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ραντίζουμε με το σιρόπι.

Το Capri Torta, το περίφημο ιταλικό κέικ λεμόνι, είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook