«Μεγαλωμένη στην Γερμανία, όταν με ρωτούσαν από που είμαι, δεν έλεγα από την Ελλάδα, ούτε από την Κρήτη. Έλεγα από τα Λευκά Όρη….»

Οι Κεραμειανοί και όλοι οι φίλοι τους, συναντούνται σήμερα στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στόχος της συνάντησης των ανθρώπων που ζουν ή κατάγονται από τα Κεραμειά είναι η προβολή και ανάδειξη του τόπου και των ανθρώπων. Η προβολή και την ανάδειξη των Κεραμειών.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο της γνωστής σκηνοθέτιδας Βίκυς Αρβελάκη η οποία μπορεί να γεννήθηκε στην Γερμανία αλλά και οι δυό της γονείς είναι από τα Κεραμειά.

“Μεγαλωμένη στην Γερμανία, όταν με ρωτούσαν από που είμαι, δεν έλεγα από την Ελλάδα, ούτε από την Κρήτη.

Έλεγα από τα Λευκά Όρη, aus den Weißen Bergen. Ήξερα ήδη πολλές ιστορίες για τα χωριά μου – καλές και δύσκολες – αλλά όσο και αν ήμουν πάντα παιδί του κόσμου και της ζωής, δεν έκανα ούτε κάνω συνθέτες σκέψεις. Εγώ από εκεί βαστώ. 

Ο μπαμπάς μου ήταν από τη γειτονιά Αρβελιανά στα Κοντόπουλα και η κυρία Μαρία του – η μαμά μου – από το Κατοχώρι και το Γέρω Λάκκο. Τρία χωριά των Κεραμειών.

Τα άλλα χωριά των Κεραμειών είναι η Παναγιά, οι Κάμποι, η Δρακώνα, η Πλατυβόλα, η Τσακίστρα, η Μαλάξα, ο Λούλος, οι Αχλάδες, το Αλετρουβάρι, ο Άγιος Γεώργιος, το Αλωνάκι, η Θυμιά, τα Σπηλιάρια, η Σκουραχλάδα, το Τσιχλοπήγαδο και το Μαδαρό – αν δε μου ξεφεύγει κανένα. 

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για το αύριο και τις προοπτικές των Κεραμιών.

Ας είναι μια συνάντηση που θα δώσουμε γνώρα ή που θα ξαφνιαστούμε ευχάριστα βλέποντας γνωστούς και πρόσωπα που δεν ξέραμε ότι έχουν ρίζες από τα Κεραμιά.”

foto απο ανάρτηση της Βίκυ Αρβελάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook