Μικρή ομάδα εκπαιδευτικών που πραγματοποιούσε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας παραβίασε την κεντρική είσοδο και εισέβαλε στο υπουργείο αναζητώντας την πολιτική ηγεσία που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε συνεδρίαση με το Συμβούλιο για την Έρευνα.

Πρόκειται για μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διοριστέων Εκπαιδευτικών και του Σωματείου Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ που είχαν διοργανώσει την σημερινή συγκέντρωση.

Όταν υπεδείχθη στους εκπαιδευτικούς να συγκροτήσουν 4μελή επιτροπή και να συναντήσουν τον γενικό γραμματέα Β.Κουλαϊδή, αυτοί αρνήθηκαν και τελικά ορίσθηκε πολύ αργότερα συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν τον διορισμό τους, εξέφρασαν όλες τις επιφυλάξεις τους περί ελαστικής εργασίας κ.λπ. στην υφυπουργό η οποία στο τέλος της συνάντησης μίλησε για «εισβολή στο υπουργείο Παιδείας.

«Τα υπουργεία έχουν δουλειά, όπως γνωρίζετε, και σήμερα υπήρχαν στο υπουργείο Παιδείας προγραμματισμένα ραντεβού και συσκέψεις. Δεν γίνεται να παραβιάζεται το πρόγραμμα ενός υπουργείου, επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν «εδώ και τώρα» και μάλιστα να προκαλείται ζημιά και να ασκείται βία».