Πως έπεσαν στην «παγίδα» και δόθηκε τέλος στην δράση τους – Απίστευτο το θράσος με το οποίο ήθελαν να ξεζουμίζουν τα θύματά τους

Οριστικό τέλος στην δράση του ζευγαριού των απατεώνων με πανελλαδική δράση, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κισάμου, δόθηκε με την σύλληψή τους στην Αθήνα αργά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως είχε δημοσιεύσει από την Τρίτη το Flashnews.gr, η απίστευτη υπόθεση εξαπάτησης Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και Φιλόπτωχων Σωματείων, ήρθε στο φως, όταν μετά από σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, οι έμπειροι αστυνομικοί  μετά από μεθοδευμένη έρευνα διαπίστωσαν και εξακρίβωσαν πως ακριβώς δρούσαν σε ολόκληρη την χώρα μια 44χρονη και ένας 43χρονος άντρας.

Συγκεκριμένα η 44χρονη επικοινωνούσε με τους παραπάνω φορείς σε διάφορες περιοχές και προφασιζόμενη πως  έχει άρρωστο παιδί που πρέπει να εγχειριστεί στο εξωτερικό, τους έπειθε να καταθέτουν κάποια χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό του 43χρονου.

Να σημειωθεί πως κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης στον λογαριασμό  είχαν κατατεθεί πάνω από 6.000 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και οι δύο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Αττική καθώς είχε παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου από την τέλεση των αδικημάτων.

Όμως από την έρευνα των αστυνομικών του Α.Τ. Κισάμου με επικεφαλής τον Διοικητή του Τμήματος Χρήστο Χατζή προέκυψε το εξής απίστευτο!
Οι απατεώνες είχαν το θράσος, μόλις διαπίστωναν πως κάποιος φορέας έπεφτε θύμα τους και τους έδινε κάποια χρήματα, προσπαθούσαν στην συνέχεια να τον εξαπατήσουν και δεύτερη αλλά και τρίτη φορά.

Έτσι, όταν κάποιος κατέθετε χρήματα για να πάει υποτίθεται το παιδί της 44χρονης για εγχείρηση στην Αγγλία, στην συνέχεια του έλεγαν πως  το παιδί πέθανε και χρειάζονται χρήματα για τον επαναπατρισμό του. Εάν τους έδινε και πάλι χρήματα, τότε έλεγαν πως δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και ο ιδιοκτήτης θα τους κάνει έξωση μαζί με τα άλλα παιδιά τους.

Έτσι οι αστυνομικοί της Κισάμου περίμεναν να κάνουν οι απατεώνες το λάθος  να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τον ίδιο φορέα, κάτι που έγινε σήμερα και άμεσα ο Διοικητής του ΑΤ Κισάμου, ενημέρωσε την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το ζευγάρι των απατεώνων εντοπίστηκε και συνελήφθη με την διαδικασία αυτοφώρου.

Η 44χρονη με τον 40χρονο οδηγούνται στην Εισαγγελία Αθηνών για τα περαιτέρω ενώ να σημειωθεί πως έχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και μετά την εξιχνίαση των 21 περιπτώσεων από το Α.Τ. Κισάμου, αναμένεται να πέσουν «βροχή» οι μηνύσεις, θέτοντας τέλος στην δράση τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook