Νέα δεδομένα στη υπόθεση της Μονής Γουβερνέτου. Κέρδισε την έφεση στο Ειρηνοδικείο η Μονή. Ποια η επόμενη κίνηση της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η Μονή Γουβερνέτου διά των νομικών εκπροσώπων της (εξ Αθηνών) κατέφυγε πριν ενάμιση μήνα στο Ειρηνοδικείο Χανίων με στόχο να ανακόψει τη διοικητική αποβολή που της επιβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την αντιπεριφέρεια Χανίων.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου εκδόθηκε χτες και έκανε δεκτό το αίτημα αποκοπής της διοικητικής αποβολής που είχε επιβληθεί στη Μονή Γουβερνέτου. Συνεπώς, η ανατροπή έγκειται στο γεγονός ότι ο “περιβόητος” δρόμος που οδηγεί προς το φαράγγι του Καθολικού στο Ακρωτήρι Χανίων, χαρακτηρίζεται πλέον ως “ιδιωτικός”! 

“Περιβόητος” γιατί το θέμα είχε πάρει διάστάσεις καθώς η Μονή είχε τοποθετήσει καγκελόπορτες για να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στη Μονή και πέριξ αυτής, κόσμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η αντιπεριφέρεια Χανίων ήδη σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της καθώς την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσει έφεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων. Εκεί φυσικά θα ζητηθεί να μην ισχύσει η τελευταία απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Σύμφωνα πάντως με πηγές από την αντιπεριφέρεια, ο δρόμος συνεχίζει να είναι “επαρχιακός” και η αρμοδιότητα συντήρησής του ανήκει στην Π.Ε.Χανίων. Για τον συγκεκριμένο δρόμο δεν υπάρχει κάποιο δεδικασμένο ώστε να χαρακτηριστεί διαφορετικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook