Η δενδροφύτευση και αναδάσωση έγινε στα καμένα τμημάτων της περιοχής πάνω από το 16ο Δημοτικό Σχολείο στον Μασταμπά

Τα μέλη του Δικτύου ΡΕΘελοντώ, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριών Μοναστηρίων πραγματοποίησαν δενδροφύτευση και αναδάσωση των καμένων τμημάτων της περιοχής πάνω από το 16ο Δημοτικό Σχολείο στον Μασταμπά, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.             

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με εξαιρετική διάθεση, περίπου 200 εθελοντές όλων των ηλικιών,  ένωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας στην τραυματισμένη από τις πυρκαγιές περιοχή την ευκαιρία να ζωντανέψει ξανά και να αποτελέσει μια όμορφη πράσινη όαση στην περιοχή μας.

Η επιλογή των δέντρων, τα οποία πρόσφερε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης, δεν ήταν τυχαία, καθώς επιλέχθηκαν είδη που διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή στη φωτιά, όπως οι χαρουπιές και οι κουτσουπιές. Τα δέντρα φυτεύτηκαν και ποτίστηκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα πλέγματα, ενώ, μαζί με τους εθελοντές, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρασίνου, κ. Κώστας Ηλιάκης.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη συντονίστρια του Δικτύου ΡΕΘελοντώ, κα Αγγελική Σερβιλάκη, «Για μια ακόμη φορά, αποδείξαμε ότι ο Εθελοντισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες, όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας, αλλά θέτουν τα θεμέλια για τη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς ανθρώπων με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον, με διάθεση προσφοράς και με πλήρη αντίληψη της ευθύνης απέναντι στον πλανήτη και το μέλλον. Το οξυγόνο της επόμενης ημέρας είμαστε εμείς οι ίδιοι, και ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μοιράστηκαν μαζί μας τον χρόνο και τη διάθεσή τους προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Η σημερινή δράση είναι ένα μικρό αντάλλαγμα στη φύση, ώστε να της επιστρέψουμε λίγη από την καλοσύνη που απλόχερα μας προσφέρει. Σε καιρούς πανδημίας, αντιλαμβανόμαστε ακόμα περισσότερο την επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το φυσικό περιβάλλον. Οι εθελοντές μας, καθρέφτης του πολιτισμού της κοινωνίας μας, έδειξαν ξανά την ευαισθησία τους και την προθυμία τους να δημιουργήσουν και να αναπλάσουν κομμάτια της περιοχής μας, του πλανήτη μας, της ζωής μας. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα.»

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Δίκτυο ΡΕΘελοντώ ευχαριστούν θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριών Μοναστηρίων, το 2ο, 4ο και 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρεθύμνου, τη Νέα Ακρόπολη Ρεθύμνου, την Περιβαλλοντική Ομάδα Ψυχοράματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ΚΤΕΛ Ρεθύμνης για τις μεταφορές, τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον κ. Γ. Κατάκη για τη φωτογραφική κάλυψη, καθώς και τον Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία με τους συνεργάτες του που, ευγενικά, φρόντισαν για τη σίτιση των εθελοντών.   

Οι δράσεις του Δικτύου ΡΕΘελοντώ  θα συνεχιστούν και όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνούν ώρες γραφείου στα τηλέφωνα 2831021459 (Τμήμα Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης) και 6974041704 (κα Αγγελική Σερβιλάκη, Υπεύθυνη ΡΕΘελοντώ), στο e-mail ethelontismos.rethymno@gmail.com και στη σελίδα του Facebook Ομάδα Εθελοντών Δήμου Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook