Γνωστοποιήθηκε χθες 24 Νοεμβρίου στον Δήμο Αγίου Νικολάου η πρόταση.

“Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη – όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  δεδομένου ότι όπως αποδεικνύεται η υπόσχεση που έχει δοθεί για την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου μέχρι το τέλος του 2021 ή τις αρχές του νέου έτους, υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Γνωρίζουμε – πρόσθεσε – ότι την παρούσα περίοδο, συντάσσονται  τα συμβατικά τεύχη για την δημοπράτηση του έργου, αφού το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι δειγματοληπτικές γεωτρήσεις εκτός του σημερινού οδοστρώματος του Β.Ο.Α.Κ.

Κατά συνέπεια, ένα από τα βασικά έργα υποδομής της περιοχής μας, μπαίνει στην τροχιά υλοποίησης , παράλληλα με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το κομμάτι Χερσόνησος – Νεάπολη που πρακτικά σημαίνει, ότι η πρόσβαση πλέον από το Ηράκλειο προς τον Άγιο Νικόλαο θα είναι απρόσκοπτη σ΄ ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα για την ουσιαστική στήριξη του τουρισμού της περιοχής”.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, τους αρμοδίους του υπουργείου καθώς και τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, δεδομένου ότι με την δική του παρότρυνση, γίνεται πραγματικότητα ένα έργο που για σειρά ετών “σερνόταν” στην Κρήτη.

Oι χάρτες της απαλλοτρίωσης, θ΄ αναρτηθούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook