Τροφές που πρέπει να τρώτε και να αποφεύγετε

Σε αντίθεση με άλλα σχέδια διατροφής, η δίαιτα μοντέλου της Victoria’s Secret δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σύνολο κατευθυντήριων γραμμών ή κανόνων. Αντίθετα, υπάρχουν πολλές εκδοχές της δίαιτας που βασίζονται στα διατροφικά μοτίβα και τις ρουτίνες προπόνησης που έχουν ισχυριστεί ότι ακολουθούν τα μοντέλα της Victoria’s Secret, σύμφωνα με συνεντεύξεις.

Οι περισσότερες παραλλαγές του προγράμματος περιλαμβάνουν τον περιορισμό των επεξεργασμένων υδατανθράκων, των επεξεργασμένων τροφίμων και των πρόσθετων σακχάρων, ενώ συστήνεται η κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών, υγιεινών λιπών, μαζί με μια καλή πηγή πρωτεΐνης με κάθε γεύμα.

Ορισμένες εκδόσεις της συγκεκριμένης δίαιτας απαιτούν επίσης περιορισμό της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σας, συχνά σε μόλις 1.300 θερμίδες την ημέρα. Άλλοι συνιστούν διαλείπουσα νηστεία, η οποία περιλαμβάνει περιορισμό της πρόσληψης τροφής σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα.

Η άσκηση είναι ένα άλλο βασικό συστατικό του σχεδίου. Δραστηριότητες όπως η γιόγκα, η πεζοπορία, η πυγμαχία, η ποδηλασία σε εσωτερικούς χώρους και το πιλάτες ενθαρρύνονται ιδιαίτερα.

Τροφές που πρέπει να τρώτε και να αποφεύγετε

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο σύνολο τροφών που πρέπει να τρώτε και να αποφεύγετε στη δίαιτα μοντέλου της Victoria Secret, υπάρχουν ορισμένες βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε. Τα περισσότερα μοντέλα της Victoria’s Secret ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε ολόκληρα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες και υγιή λίπη.

Τροφές προς αποφυγή

Παρόλο που πολλά μοντέλα της Victoria’s Secret σημειώνουν ότι δεν αποκλείουν εντελώς καμία τροφή από τη διατροφή τους, πολλά περιορίζουν ορισμένα είδη τροφίμων. Συνήθως, η δίαιτα μοντέλου της Victoria’s Secret περιλαμβάνει τον περιορισμό των επεξεργασμένων τροφίμων, των επεξεργασμένων δημητριακών, της ζάχαρης και του αλκοόλ. Πιο περιοριστικές εκδοχές της δίαιτας μπορεί, επίσης, να περιορίσουν τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των αμυλούχων λαχανικών και των φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Άσκηση

Η τακτική σωματική δραστηριότητα αποτελεί βασικό συστατικό της δίαιτας μοντέλου της Victoria Secret. Τα περισσότερα μοντέλα ασκούνται περίπου 3-5 φορές την εβδομάδα, με τις προπονήσεις να διαρκούν γενικά τουλάχιστον μία ώρα.

Οφέλη

Η δίαιτα μοντέλου της Victoria’s Secret ενθαρρύνει την κατανάλωση διαφόρων υγιεινών ολόκληρων τροφών που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Περιορίζει, επίσης, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία έχουν συσχετιστεί με χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2, ο καρκίνος και η κατάθλιψη, αναφέρει το healthline.com.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη περιορίζονται επίσης ως μέρος της δίαιτας. Η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης μπορεί να συμβάλει σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, τα ηπατικά προβλήματα και οι καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, το σχέδιο δίνει μεγάλη έμφαση στην άσκηση.

Εκτός από την αύξηση της απώλειας βάρους, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της ζωής σας και στην προστασία από ασθένειες. Τέλος, το healthline.com αναφέρει ότι επειδή η δίαιτα παρέχει ένα γενικό σύνολο κατευθυντήριων γραμμών και όχι αυστηρών κανόνων ή κανονισμών, μπορεί, επίσης, να είναι ελκυστική για όσες προτιμούν μια δίαιτα που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook