Βρέθηκαν 337 πρόβατα και αρνιά τα οποία στερούνταν ενωτίων σήμανσης ​- Μια σύλληψη

Τελευταία ενημέρωση 14:45

Μία τεράστια επιχείρηση, δεδομένων των συνθηκών και γνωρίζοντας πως σπάνια τέτοιες επιχειρήσεις γίνονται στο νησί με στόχο τη ζωοκλοπή, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον ορεινό Μυλοπόταμο.

Δεκάδες αστυνομικοί από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τα Χανιά με τη συνδρομή και της ΕΚΑΜ Κρήτης, ξεκίνησαν από τα ξημερώματα και έκαναν έφοδο σε αγροτική περιοχή στα Ζωνιανά, αναζητώντας 124 πρόβατα, που είχαν κλαπεί τη νύχτα 20 προς 21 Οκτωβρίου από αγροτική περιοχή στο Σπήλι.

Αναλυτικά στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούσαν την υπόθεση μετά την καταγγελία του κτηνοτρόφου από τον Άγιο Βασίλειο, είχαν πληροφορίες για τον προορισμό των ζώων. Έτσι, «έπεσαν» πάνω στα πρόβατα, αλλά και τα αρνιά που είχαν στο μεταξύ γεννηθεί!

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας Ρεθυμνιώτη όπου βρέθηκαν συνολικά 337 προβατοειδή, μέρος των οποίων δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στον ιδιοκτήτη τους και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Στην συνέχεια όπως διαπιστώθηκε, μέρος των ζώων, είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πρώτου για παραβάσεις  της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής  

Αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα συνολικά 102 προβατοειδή.

Η προανάκριση συνεχίζεται  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπολοίπων ζώων. 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook