Συνεχίζονται οι δράσεις στα πλαίσια της 16ήμερης Εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. 

Τερματίσουμε τη Βία κατά των Γυναικών ΤΩΡΑ», για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την άρση των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και την επαύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού, με ιδιαίτερη έμφαση στα μικρά παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηρακλείου-ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου, αύριο, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00-2:00μ.μ πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο Αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια).

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από την Ορχήστρα Κρουστών Δρόμου, οι «ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΤΟΙ». Στη συνέχεια, θα γίνουν ομιλίες από στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Ηρακλείου, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο Ηράκλειο. Από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θα μιλήσουν η Ελένη Δερμιτζάκη, Διοικητικό Στέλεχος και η Γεωργία Τσαφή, Κοινωνική Λειτουργός, Μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου του Ξενώνα, με τίτλο εισήγησης «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών στο Δήμο Ηρακλείου: Δομή Υποστήριξης Θυμάτων Ενδοοικογενειακής Βίας και Έμφυλης Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων».  

Από το Συμβουλευτικό Κέντρο θα μιλήσει η Έλενα Κονιδάκη, Νομικός του Κέντρου, με τίτλο εισήγησης: «Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου: σκοπός και υπηρεσίες». Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθούν μουσικό-κινητικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Τριών Βαγιών και Ν. Αλικαρνασσού και τη Σχολή Χορού Ηρακλείου «Cadance». Επίσης, τα στελέχη της ΠΕΠΙΣ Κρήτης και της ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θα διαμοιράσουν στο κοινό  ενημερωτικό και υποστηρικτικό υλικό.

Οι αυριανές δράσεις θα κλείσουν με τη συμβολική υπογραφή άρθρων της «Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και της «Σύμβασης για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεως κατά των Γυναικών», από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ν. Αλικαρνασσού.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook