‘Εξι από τις 17 ισπανικές Αυτονομίες έχουν πλέον την έγκριση από τα ανώτατα δικαστήριά τους για την επιβολή του μέτρου της ένδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε μπαρ, ντισκοτέκ ή νοσοκομεία μεταξύ άλλων.

Πρόκειται για την Γαλικία, την Αραγόν, την Μούρθια , τα νησιά Βαλεαρίδες, την Καταλονία και την Ναβάρρα. Είναι οι περιοχές στις οποίες το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις υπόλοιπες στις οποίες η κατάσταση παραμένει ήπια.

Στις περιοχές αυτές κατά την είσοδο σε εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ, ντισκοτέκ, γηροκομεία, νοσοκομεία ή κοινωνικές συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων θα απαιτείται η ένδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σε ότι αφορά στην απαγόρευση πτήσεων από την Νότια Αφρική εξαιτίας της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, η Ισπανία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα την επιβάλει.

Ανησυχία όμως προκαλεί η ιστορική πτώση στα χρηματιστήρια που για τον ΙΒΕΧ σημαίνει πτώση άνω του 3%.

Σχετικά με τον δείκτη κρουσμάτων επταημέρου η Ισπανία βρίσκεται στα 91 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού αρκετά μακριά από τον αντίστοιχο δείκτη των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών και με σχεδόν το 90% του πληθυσμού άνω των 12 ετών πλήρως εμβολιασμένο. Όμως η ανησυχία υπάρχει και εκφράζεται έντονα και κυρίως ενόψει των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook