Σχεδόν 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που… «ξέχασαν» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και δεν προχώρησαν σε ενημέρωση της εικόνας τους στο myCAR, οδηγούνται στο ταμείο για οφειλές από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Συγκεκριμένα, οι οφειλές των τελών κυκλοφορίας αφορούν 73.742 ιδιοκτήτες, οι οποίοι, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία, παρά το ότι τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς.

Με την επιστολή της ΑΑΔΕ, δινόταν η δυνατότητα στους «ξεχασιάρηδες», μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Τελικά, από τους 75.000, το έπραξαν μόλις οι 1.258 και η μοναδική δίοδος για την υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια τέλη, είναι μόνο μέσω αιτήματος ή mail στην ΔΟΥ.

Ειδική διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών ψηφιακά

Μάλιστα, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) για να διευκολύνει τη διαδικασία.

powered by Rubicon Project
Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute

Ειδικότερα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» με τους κωδικούς taxisnet, επιλέγουν με τη σειρά:

τη ΔΟΥ τους,
τη θεματική ομάδα «Αυτοκίνητα» και
τη διαδικασία “Υποβολής δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021”.

Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω οφειλέτες αναμένεται να λάβουν και νέο mail από την ΑΑΔΕ που θα τους ενημερώνει για την παραπάνω διαδικασία.

Προσοχή! Η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook