Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 εκπαιδευόμενοι/ες  του Α΄ κύκλου της έδρας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην έκθεση της Δημοτικής  Πινακοθήκης  Χανίων ‘’Η Ελλάδα μετά την επανάσταση. Καλλιτεχνικοί θησαυροί από τη συλλογή Κρασάκη’’.

Με ξεναγό την έφορο-προϊσταμένη της Πινακοθήκης  κ. Γιανουλάκη Αθηνά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την πολύτιμη συλλογή του ζεύγους Κρασάκη και να ενημερωθούν αναλυτικά για τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της έκθεσης  (ζωγραφικοί πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων και σχέδια ξένων περιηγητών  καθώς και αντικείμενα του 19ου αι) τα οποία, εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, αποτελούν φορείς εθνικής μνήμης και ιστορίας. Εντύπωση επίσης προκάλεσαν τα δύο εκθέματα (συμβολή του Πολυτεχνείου Κρήτης) που ζωντανεύουν μέσω της  εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε σε αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χρυσόστομος, όπου εκτίθενται ενδυμασίες και επιτραπέζια ρολόγια εποχής.

Τους/τις εκπαιδευόμενους/ες συνόδευσαν η Υποδιευθύντρια του ΣΔΕ Χανίων κ. Αντωνίου Ειρήνη και οι εκπαιδεύτριες κ. Γαλημιτάκη Σμαράγδη και Τζιαφάλια Ευφροσύνη.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γιανουλάκη για τη φιλική υποδοχή και την εξαιρετική ξενάγηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook