Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερα από 1.000 σπίτια κάηκαν κατά τη διάρκεια πολυήμερων συγκρούσεων μεταξύ βοσκών στην περιοχή του δυτικού Νταρφούρ του Σουδάν, ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τον Omar Abdel Karim, τον Σουδανό επίτροπο ανθρωπιστικής βοήθειας στο δυτικό Νταρφούρ, η βία ξέσπασε στις 17 Νοεμβρίου μεταξύ ένοπλων Αράβων βοσκών στην απόκρημνη περιοχή Jebel Moon κοντά στα σύνορα με το Τσαντ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων δήλωσε ότι οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγι για τον θάνατο τουλάχιστον 43 ανθρώπων, την πυρπόληση και τη λεηλασία 46 χωριών και τον τραυματισμό άγνωστου αριθμού ανθρώπων λόγω των συνεχιζόμενων μαχών.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Δυτικού Νταρφούρ, Χάμις Αμπντουλάχ ανέφερε ότι οι ταραχές ξέσπασαν για την ιδιοκτησία μίας καμήλας και επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση σταθεροποιήθηκε αφού έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή. Η περιοχή Jebel Moon κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από κοινότητες αγροτών και κτηνοτρόφων και έχει πληθυσμό 66.500 κατοίκους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook