Τι ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Κύπρου.

Παρά τις τουρκικές προκλήσεις και εντάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, για να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτά υπαγορεύονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να δεχθούμε τα νέα δεδομένα που η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου.

Η κα Δημητρίου επεσήμανε ότι αυτό επιτάσσει η θυσία των παλικαριών και των γυναικών που η γη μας γέννησε, έθρεψε και έρανε με τα νάματα του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης. Και τα πήρε πίσω, ήρωες και ηρωίδες πια, σκεπάζοντάς τα ελαφρά με το χώμα της. Από αυτό το χώμα ας πάρουμε λίγο και ας το κρατήσουμε φυλακτό, για να μας δίνει δύναμη και ενέργεια, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανό το φρόνημα αλλά και την πίστη για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Κατά τον επιμνημόσυνο λόγο της Προέδρου της Βουλής στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων και θανόντων στελεχών του Κυπριακού Στρατού και τη δέηση για ανεύρεση του αγνοούμενου υποστράτηγου Τάσου Μάρκου, η κα Δημητρίου σημείωσε πως η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μέρα απόδοσης τιμών και ανάμνησης. Είναι και μέρα αναστοχασμού.

Αναλογισμού του δικού μας χρέους έναντι της μαρτυρικής μας πατρίδας και αυτών που προσέφεραν τη ζωή τους γι’ αυτή. Είναι χρέος και ευθύνη έναντι του λαού και της ιστορίας μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

Πηγή: ertnews.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook