Το πρωί στο ηρώο της πόλης των Χανίων και στo Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε συλλογικό έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Φορείς τίμησαν σήμερα και στην Κρήτη τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.

Χανιά

Στα Χανιά τελέστη το πρωί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης των Χανίων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ηράκλειο

Με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα και στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook