Τα μεσάνυχτα στο κέντρο των Χανίων η θερμοκρασία έφτασε στους 30 βαθμούς Κελσίου

Οι πολύ ισχυροί νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι που πνέουν από τις βραδινές ώρες  στην Κρήτη προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στα Χανιά καθώς κλαδιά και δέντρα έσπαγαν με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να προκαλούνται και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις για να κόψει κλαδιά και δέντρα, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από το σπασμένο δέντρο στην πλατεία Κολοκοτρώνη επι της οδού Αποκορώνου, όπου ένα μεγάλο δέντρο – στην κυριολεξία – κόπηκε στην μέση.

Επίσης διακοπή στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκε σε περιοχές σε συνοικίες της πόλης, ενώ όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, στην Λεωφόρο Καραμανλή κοντά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ ένα μεγάλο κλαδί ευκαλύπτου έπεσε πάνω σε καλώδια και υποσταθμό της ΔΕΗ.

Σε όλα αυτά να προστεθεί και το πέπλο σκόνης που είχε καλύψει τα πάντα για να ολοκληρώσει τις πολύ ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες για τέλη Νοεμβρίου.


Χαρακτηριστικό είναι και το ότι σύμφωνα με τον Κ. Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι στα νότια πελάγη, καταβάτες προς τις βόρειες ακτές της Κρήτης, είχαν  ως αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στις περιοχές αυτές, ξεπερνώντας τοπικά τους 30 βαθμούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 29/11.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook