Εναλλακτική αλλά γευστική πρόταση για την κλασική ιταλική σάλτσα βασιλικού

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • 2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το μπρόκολο για δύο λεπτά. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, βράζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε το μπρόκολο, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την παρμεζάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε σιγά σιγά στο μείγμα 1 φλιτζάνι κρατημένο νερό ζυμαρικών μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών -μία κουταλιά της σούπας τη φορά.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον μπαρμεζάνα, κουκουνάρι και νιφάδες τσίλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook