Οι θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ στα πελάγη «γέμισαν» τα Χανιώτικα λιμάνια

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι καιρικές συνθήκες στα πελάγη με τους ανέμους να πνέουν με εντάσεις 8 – 9 μποφόρ από δυτικές – νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα αρκετά πλοία να αναζητήσουν προσωρινό απάγκιο στα Χανιώτικα λιμάνια.

Νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσαν δύο κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων το ένα εκτάκτως λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πρόκειται για το Viking Sky που προήρχετο από το Ηράκλειο με 329 επιβάτες και το Viking Venus που προήρχετο από το Kusadasi Τουρκίας με 293 επιβάτες.

Επίσης στα ανοιχτά των Καλυβών βρίσκονται το ZIAD JUNIOR σημαίας Cook Island προερχόμενο απο την Κάλυμνο και το CS CIHAN σημαίας Λιβερίας με προορισμό το λιμάνι Marina di Carrara Ιταλίας.

Στο μεταξύ στον κόλπο της Κισάμου κατάπλευσαν τέσσερα φορτηγά πλοία όπου παραμένουν σε αναμονή βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Πρόκειται για το ΑΚ ΗΟΡΙΖΟΝ σημαίας Togo το οποίο απέπλευσε από το Iskenderum Τουρκίας με προορισμό το λιμάνι Djen Djen Αλγερίας.

Το IORDANIA σημαίας Παναμά που απέπλευσε από το Ambarli Τουρκίας με προορισμό την Misurata Λιβύης.

Το WOLF σημαίας Μάλτας που απέπλευσε από το Abu Qir Αιγύπτου με άγνωστο προορισμό.

Και το ARIA VIBE το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι Damietta Αιγύπτου με προορισμό την Ravenna Ιταλίας.

Επιπλέον και στον κόλπο της Γεωργιούπολης βρίσκονται δύο φορτηγά πλοία, το CPT AHMADH σημαίας Ονδούρας προερχόμενο απο το Iskenderum Τουρκίας με προορισμό το Vasto Ιταλίας και το DEDEM σημαίας Παναμά προερχόμενο απο το Abu Qir Αιγύπτου με προορισμό την Ravenna Ιταλίας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην θάλασσα Κυθήρων, το Νοτιοδυτικό Κρητικό πέλαγος και το νότιο Ιόνιο πνέουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook