Η βουλευτής είχε πάει με ορθοπεταλιές στο νοσοκομείο και το 2018 για να γεννήσει το πρώτο της παιδί

Μια βουλευτής στη Νέα Ζηλανδία πήγε την Κυριακή (28/11) με το ποδήλατο στο μαιευτήριο όταν την έπιασαν οι πόνοι και γέννησε μια ώρα αργότερα. «Μεγάλα νέα!» η πολιτικός των Πρασίνων έκανε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook λίγες ώρες αργότερα.

«Στις 3.04 π.μ. σήμερα το πρωί καλωσορίσαμε το νεότερο μέλος της οικογένειάς μας. Πράγματι δεν σκόπευα να πάω με το ποδήλατο έχοντας μπει σε διαδικασία τοκετού, αλλά τελικά έτσι έγινε», έγραψε η Τζούλι Αν Γκέντερ.

Η εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων για θέματα Μεταφορών δεν το έκανε για πρώτη φορά αφού το είχε ξανακάνει πριν από τρία χρόνια όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Γυναικείων Θεμάτων και είχε πάει με το ποδήλατο στο μαιευτήριο για να γεννήσει το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι.

Η 41χρονη πολιτικός, η οποία έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, είναι γνωστή υπέρμαχος της ποδηλασίας.

Όπως πρόσθεσε η ίδια: «Οι συσπάσεις μου δεν ήταν τόσο άσχημες όταν φύγαμε στις 2 το πρωί για να πάμε στο νοσοκομείο – αν και απείχαν 2-3 λεπτά και αυξάνονταν σε ένταση όταν φτάσαμε 10 λεπτά αργότερα».

«Και κάπως έτσι απροσμένα έχουμε μια υγιή, χαρούμενη μικρή που κοιμάται, όπως και ο μπαμπάς της», σχολίασε επίοσης η Τζέντερ που μετακόμισε στη χώρα του Ειρηνικού το 2006.

Η πρώτη εν ενεργεία βουλευτής που έγινε μητέρα στη Νέα Ζηλανδία ήταν το 1970, ενώ το 1983 μια άλλη βουλευτής έγινε η πρώτη που θήλασε μέσα στην αίθουσα της βουλής.

Τον Ιούνιο του 2018 η Τζασίντα Άρντερν έγινε η δεύτερη εν ενεργεία πρωθυπουργός χώρας που απέκτησε παιδί. Μάλιστα είχε πάρει μαζί της το τριών μηνών μωρό της σε μια συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών καθώς θήλαζε ακόμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook