Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μετά από μια κουραστική μέρα, είναι κατανοητό αν η ρουτίνα ομορφιάς σας παρακαμφθεί καθώς ετοιμάζεστε για ύπνο. Για πολλούς, αυτό συμβαίνει συχνά—ειδικά με τον καθαρισμό του προσώπου. Αν και ένα διάλειμμα μιας νύχτας από τη ρουτίνα πλυσίματος του προσώπου σας δεν θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά, είναι πολύ σημαντικό τουλάχιστον να καθαρίσετε το δέρμα σας από τη βρωμιά.

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως στο δέρμα σας αν ξεχάσετε να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν πέσετε για ύπνο; Το marthastewart.com εξηγεί πώς να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λεία και καθαρή, ακόμα κι αν παραλείπετε το πλύσιμο του προσώπου σας που και που.

Μπορεί να εμφανίσετε ξηρότητα, εξάρσεις ή δερματίτιδα

Όπως εξηγεί ο Δρ. Kikam, ένα διάλειμμα μιας νύχτας από τη ρουτίνα πλυσίματος του προσώπου δεν θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά, αλλά είναι σημαντικό να απαλλάξετε το δέρμα σας από τη βρωμιά πριν κοιμηθείτε. «Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου μας αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς, η οποία μπορεί να προκαλέσει υπερανάπτυξη βακτηρίων –οδηγώντας σε φλεγμονή και επακόλουθες εξάρσεις, ξηρότητα, έκζεμα και πρόωρη γήρανση», λέει.

Ενώ από την πλευρά της η Δρ. Tess Mauricio, πιστοποιημένη δερματολόγος, προσθέτει ότι «το δέρμα σας θα φαίνεται θαμπό και λιπαρό και μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο σε λοιμώξεις».

Ο Δρ. Kikam σημειώνει, επίσης, ότι θα μπορούσατε να αρχίσετε να παρατηρείτε κάποια ξηρότητα μέσα σε λίγες ημέρες από την παράβλεψη της διαδικασίας. Άλλοι μπορεί να εντοπίσουν εξανθήματα μετά από μερικές εβδομάδες (ειδικά εάν έχουν δέρμα με τάση ακμής). «Η πρόωρη γήρανση -όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες– μπορεί να εμφανιστεί χρόνια αργότερα λόγω της αθροιστικής βλάβης των ελεύθερων ριζών στο κολλαγόνο στο δέρμα μας», προσθέτει για όσους κάνουν το συγκεκριμένο λάθος συνήθεια.

Ξεπλύνετε αμέσως μόλις το θυμηθείτε

Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας ή απλά ξεχάσετε να το κάνετε πριν κοιμηθείτε, η Dr. Sandra Lee, πιο γνωστή ως Dr. Pimple Popper, πιστοποιημένη δερματολόγος και ιδρυτής της SLMD Skincare, λέει ότι η χρήση απολεπιστικού μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους πόρους σας καθαρούς. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά από αυτό το «σφάλμα» σας, ωστόσο, είναι να καθαρίσετε το πρόσωπό σας μόλις θυμηθείτε ότι δεν το κάνατε, σημειώνει ο Δρ. Kikam. Στη συνέχεια, συνεχίστε με την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό καθαριστικό από την αρχή

«Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το πλύσιμο του προσώπου σας αφαιρεί τα περιττά έλαια, καθώς και τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα σας -τη δική σας ενσωματωμένη ενυδατική κρέμα», λέει η Δρ. Lee. «Όταν πλένετε το πρόσωπό σας ή οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό καθαριστικό με σαπούνι, στεγνώνετε το πρόσωπο και το δέρμα σας». Για να βεβαιωθείτε ότι του δίνετε όσο το δυνατόν περισσότερη φροντίδα, λέει να αποφεύγετε τα αρωματικά καθαριστικά, καθώς αυτά τείνουν να αφυδατώνουν το δέρμα σας πιο έντονα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook