Μια συγκλονιστική μαρτυρία 32 χρόνια μετά.

Μια ιστορία που συγκινεί. Μια μαρτυρία που αποτελεί «γροθιά στο στομάχι». Η υπόθεση με την εγκατάλειψη του βρέφους 1,5 έτους μέσα σε καρότσι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ξύπνησε μνήμες σε μια γυναίκα 32 ετών σήμερα.

Ο λόγος για τη Μαρία, η οποία εγκαταλείφθηκε μαζί με τον αδελφό της στη μέση του δρόμου, στα σκουπίδια το 1990, όταν εκείνη ήταν μόλις 2 χρόνων και ο αδελφός της ενός.

Η ίδια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε τη δική της κατάθεση ψυχής προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης για τα όσα βίωσαν σε μια τρυφερή ηλικία αλλά και θυμού και οργής για τους γονείς εκείνους που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους.

Σήμερα εκείνη έχει κάνει τη δική της οικογένεια, αλλά πάντα υπάρχει ένα «γιατί» να την βασανίζει, σχετικά με τους λόγους που οι γονείς τους, τους συμπεριφέρθηκαν με τόσο βίαιο και απάνθρωπο τρόπο.

Μάλιστα, τα δύο παιδιά βρέθηκαν κακοποιημένα, καθώς τα είχαν χτυπήσει, γεγονός που κάνει ακόμη πιο σοκαριστικά τα λόγια της 32χρονης Μαρίας.

«Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες, αλλά όπως ενημερώθηκα μετά είχαμε κακοποιηθεί ο αδελφός μου και εγώ. Ευχαριστώ δημόσια το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» γιατί εάν δεν υπήρχε, δεν ξέρω πού θα βρισκόμασταν» είπε χαρακτηριστικά η ίδια και πρόσθεσε:

« Δεν μείναμε πολύ στο Κέντρο Βρεφών γιατί ο Θεός μας έστειλε δύο άξιους και υπέροχους ανθρώπους οι οποίοι μας υιοθέτησαν. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη στην οικογένεια, είμαστε δεμένοι. Και έδωσα το όνομα του μπαμπά μου στην κόρη μου. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω».

«Βρήκα τους βιολογικούς γονείς μας – Γονιός είναι αυτός που σε μεγαλώνει»

Σε ερώτηση εάν αναζήτησε ποτέ τους βιολογικούς γονείς της, η 32χρονη απάντησε ότι τους έψαξε και τους βρήκε.

Ζήτησε εξηγήσεις για την εγκατάλειψη της ίδιας και του αδελφού της και όπως είπε «πήρα κάποιες απαντήσεις. Η πλευρά του βιολογικού πατέρα μου είπε ψέματα, δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Η πλευρά της μητέρας είπε εν μέρει την αλήθεια. Δεν είχαν να εξηγήσουν πολλά, έλεγαν ασυναρτησίες. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση μαζί τους και δεν θέλω. Έχω γονείς και τους αγαπώ πάρα πολύ».

Όπως τόνισε η Μαρία, «πλέον δεν έχει πολλή σημασία. Ευγνωμονώ τον Θεό γιατί βρέθηκα σε μια υπέροχη οικογένεια που μου χάρισε τα πάντα. Γονιός είναι αυτός που σε μεγαλώνει, όχι αυτός που σε γεννάει».

Συγκλονίζει το μήνυμά της: «Μην πετάτε τα παιδιά»

Η 32χρονη είπε ότι το παιδί της την γνωρίζει την ιστορία. «Δεν είπα λεπτομέρειες αλλά ξέρει  ότι είμαι υιοθετημένη. Δεν έχω λόγο να το κρύψω. Οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται πάνω στις αλήθειες, όχι σε ψέματα. Οι γονείς μου με έχουν κάνει δυνατή και τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τα λόγια της και το μήνυμα που στέλνει, είναι συγκλονιστικά: «Υπάρχουν μητέρες που παρακαλούν τον Θεό και με εξωσωματικές προσπαθούν να κάνουν παιδιά και δεν τα καταφέρνουν. Και υπάρχουν κι εκείνες που γεννούν παιδιά και τα πετούν. Ας σταματήσει αυτό, ας μπει ένα τέλος. Αν δεν θες το παιδί πήγαινέ το σε κάποιο ίδρυμα και θα μεγαλώσει πολύ καλύτερα. Μην πετάτε τα παιδιά».

 





Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook